Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Horea Uioreanu a ajuns la Spitalul Penitenciar Dej

0 227

someseanul-Horea Uioreanu DSC07547

Ca majoritatea baștanilor care au ajuns după gratii, și Horea Uioreanu a schimbat regimul de detenție de la Gherla cu cel, mai confortabil, de la Spitalul Penitenciar Dej.

Conform ziardecluj.ro, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj,Horea Uioreanu, a fost transferat de mai bine de o săptămână la Spitalul Penitenciar Dej, după ce a acuzat dureri foarte mari la o mână.

A devenit deja o obișnuință ca mari nume din sfera politicului sau din lumea afacerilor să ajungă la Spitalul Penitenciar Dej, după ce au petrecut o perioadă scurtă după gratii la Gherla.

Pentru că una e regimul de detenție dintr-un penitenciar de maximă siguranță, cum este cel de la Gherla, și alta e ”confortul” oferit de un spital penitenciar, cum e cel de la Dej.

Transferul lui Uioreanu de la Gherla la Dej nu este deloc surprinzător. La fel ca el, au beneficiat de tratament medical și un regim de detenție mai ușor la Dej fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, omul de afaceri Călin Stoia, fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, sau fostul primar din Jucu, Petre Coste.

Potrivit unor surse din interiorul instituției spitalicești dejene, Uioreanu nu va sta însă prea mult la Dej. Conform regulilor din sistem, pacienții spitalelor-penitenciar pot fi internați maxim două săptămâni, cu excepția cazurilor grave, a bolilor în faze terminale sau a intervențiilor chirurgicale. Ceea ce nu este cazul lui Uioreanu. Conform purtătorului de cuvânt al instituției dejene, Monica Bocșan, Uioreanu va fi externat săptămâna viitoare, urmând să fie transferat înapoi la Gherla.

Nu doar la Gherla-Dej se practică moda mutării persoanelor private de libertate, oameni cu influență, la spitale-penitenciar, unde condițiile sunt mult mai bune decât în închisorile de maximă siguranță. De multe ori se întâmplă ca mari oameni de afaceri sau politicieni când ajung după gratii să-și descopere diverse boli, mai mult sau mai puțin închipuite, pe baza cărora pot schimba pentru o perioadă regimul de detenție la spitale-penitenciar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More