Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Horea Uioreanu, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

0 146

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Potrivit deciziei Curții de Apel Cluj, Horea Uioreanu este obligat să presteze, timp de 70 de zile, muncă neremunerată în folosul comunității, la Primăria municipiului Cluj-Napoca sau unitate filantropică ori spitalicească de interes local, stabilită de serviciul de probaţiune.

De asemenea, va trebui să plătească 25.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul U H D la 2 ani închisoare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de foloase în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. pe durata termenului de încercare inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere : a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei sau orice deplasare care depăşeşte 5 zile d) să comunice schimbarea locului de muncă e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj. să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile la Primăria municipiului Cluj Napoca sau unitate filantropică ori spitalicească de interes local, stabilită de serviciul de probaţiune. Atenţionează inculpatul asupra dispoziţiilor articolului 96 Cod penal. Obligă inculpatul să plătească 25.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 05 mai 2016”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Hotărârea Curții de Apel Cluj poate fi atacată în termen de 10 zile la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată în octombrie 2014, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată și într-un alt dosar, de corupție, care este în curs de judecare. În respectivul dosar, el este acuzat că a primit mită de la oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More