Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Horea Uioreanu le răspunde celor de la Kiat: ”Afirmații lipsite de fundament”

0 61

someseanul-Horea Uioreanu DSC07547

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, le răspunde reprezentanților Kiat, după ce aceștia, prin intermediul unui comunicat de presă, au acuzat instituția județeană că motivul real al rezilierii contractului de asfaltare a străzilor din Cluj ”îl reprezintă neplata lucrărilor executate.”

”Având în vedere afirmațiile lipsite de fundament pe care oficiali ai firmei Kiat le-au făcut într-un comunicat remis mass-mediei, mă văd nevoit să fac următoarele precizări:

• Până în data de 28 februarie 2014 s-au plătit firmei Kiat 2.388.239,28 lei, din care 2.306.600,17 lei reprezentând plăţi pentru lucrări executate şi acceptate la plată, şi restul pentru lucrări de proiectare.
• La această dată mai avem de plătit către Kiat 527.176,38 lei, tot pentru lucrări efectuate şi acceptate la plată!!!!
• Conform contractului, plata pentru lucrările efectuate şi acceptate la plată se face în termen de maximum 12 luni de la certificare. Cu alte cuvinte, suntem în grafic, noi nu avem nici un fel de întârziere faţă de firma Kiat.
• De altfel, pe parcursul celor trei ani de la încheierea contractului nu am făcut uz de această prevedere, lucrările efectuate şi acceptate la plată fiind achitate în mai puțin decât maximum de timp prevăzut de contractul semnat de Kiat cu fosta administraţie.
• Motivele pentru care am reziliat contractul cu firma Kiat sunt arhicunoscute, în trei ani nu au fost capabili, sau nu au dorit, să termine nici un km de drum din contractul pe care l-a semnat cu fosta administrație. În nici un caz nu poate fi vorba despre inexistența fondurilor necesare derulării contractului.

Citiți și: După protestul în stradă de la FIZEȘU GHERLII, Consiliul Județean Cluj A REZILIAT contractul cu Kiat

• În urmă cu câteva minute am fost informat de colegii mei care au făcut parte din comisia de situaţii de urgenţă şi care au fost astăzi la Fizeşu Gherlii că, după vizitarea lucrărilor părăsite de Kiat, concluzia specialiştilor de la Direcţia de Sănătate Publică şi a celor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului este că situația din teren este mult mai gravă decât și-o imaginau. Procesul verbal semnat de membrii comisiei înființate prin ordin al prefectului recomandă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să dispună luarea unor măsuri, respectiv încredințarea lucrărilor de construirea a drumului către un alt constructor, în procedură de urgență, deoarece sănătatea populației din zonă este grav afectată.
• În acest context, consider că declarațiile oficialilor firmei Kiat, care susțin că am dus o campanie de dezinformare, campanie care are legătură cu procesul electoral europarlamentar, sunt cel puțin deplasate și că urmăresc să-și mascheze eșecul, aruncând vina pe administrația județeană.

Citiți și: Kiat contraatacă: ”Modul în care au reacționat reprezentanții Consiliului Județean Cluj este unul regretabil”

• În ce ne privește, ca instituție, Consiliul Județean Cluj a fost un partener corect și extrem de răbdător, nu avem nimic a ne reproșa, Kiat beneficiind de înțelegere și de sprijin din partea noastră. Refuzul de a ieși la lucru nu ne este imputabil, după cum nu suntem vinovați nici de prevederile contractuale asumate de Kiat privind prețurile de execuție ale lucrărilor de modernizare a drumurilor județene.
În zilele următoare, vom solicita întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, organism care poate decide încredințarea și reluarea lucrărilor în regim de urgență, dată fiind situația de la fața locului. Concomitent, sfătuiesc populația din zonă să se adreseze justiției și să ceară despăgubiri pentru că le-a fost afectată sănătatea și pentru restul neplăcerilor provocate de firma Kiat.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More