Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Horea Uioreanu primea informații confidențiale de la un fost subofițer SRI

0 285

someseanul-Horea Uioreanu DSC07547

Procurorii militari din cadrul DNA au pornit o acțiune penală pentru infracțiuni legate de divulgarea și folosirea în scopuri proprii de informații secrete împotriva lui Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj, Mihnea Iuoraș, fost subprefect de Cluj, precum și împotriva unui fost subofițer în cadrul Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Cluj, Anca Elena Albu.

”În ordonanţele de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii militari au reţinut că inculpata Anca-Elena Albu a folosit şi a permis inculpatului Horea Uioreanu accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii, al căror obiect erau acţiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obţinute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu. Scopul urmărit de către Albu prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul Serviciului de Informaţii Externe, cu mijlocirea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu”, explică procurorii.

Se pare că aceste acţiuni au fost săvârşite cu intenţie, în mod repetat, direct sau prin intermediul mamei sale Silvia Bălaj sau a subprefectului judeţului Cluj, Mihnea-Remus Iuoraş, la instigarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj.

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, la data faptelor, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată, Mihnea-Remus Iuoraş, subprefect al judeţului Cluj la data faptelor pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată, şi Silvia Bălaj, mama inculpatei Anca-Elena Albu, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More