Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Horia Nasra așteaptă scuze din partea deputatului Cătălin Rădulescu: Rolul unui parlamentar nu este să disperseze românii cu tunurile de apă

0 65

Senatorul PSD de Cluj Horia Nasra a declarat, miercuri, că de 24 de ore aşteaptă ”cel puţin nişte scuze” din partea deputatului PSD Cătălin Rădulescu, după ce acesta a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă, spunând că ”rolul unui parlamentar nu este să disperseze românii cu tunurile de apă”.

”De 24 de ore aştept cel puţin nişte scuze. Rolul unui parlamentar nu este nici să disperseze românii cu tunurile de apă, nici să păzească «weltanschauungul» cu AKM-ul în mână, nici să muncească pe 5.300 lei, dacă este nemulţumit, în condiţiile în care este parlamentar într-un partid de #stânga, într-o ţară plină de pungi de sărăcie”, a scris senatorul Horia Nasra pe pagina sa de Facebook.

Într-un interviu, Cătălin Rădulescu a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi se declară pregătit să o folosească din nou. Totodată el a criticat protestatarii din Piaţa Victoriei.

Marţi, întrebat de acuzaţiile sale la adresa protestatarilor, deputatul a declarat că „Eu am spus, treaba lor să iasă, numai că s-a terminat acest protest, oamenii stau într-un loc, neautorizaţi, ocupă o piaţă şi întrebarea mea era ce facem noi ceilalţi dacă vrem să ieşim în Piaţa Victoriei. De exemplu, eu să mă duc ca medic să lupt pentru dreptul oamenilor care au cancer. Nu să ocupi o piaţă, un loc, neautorizat, zile întregi”, a declarat parlamentarul.

Rădulescu a făcut o comparaţie şi cu oamenii care au ieşit în stradă la Revoluţie.

„Revoluţionarii, când s-a terminat Revoluţia, au plecat acasă. Atâta timp cât ordonanţa nu se mai aplică, se fac dezbateri şi din ele vor ieşi acestei modificări pe codul penal, vreau să înţeleg de ce cineva stă în stradă seară de seară”.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat, fiind începută urmărirea penală in rem pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, au declarat reprezentanţii PÎCCJ pentru MEDIAFAX. Ulterior declaraţiilor făcute de parlamentar, Poliţia din Argeş a demarat verificări privind armele deţinute de Cătălin Rădulescu.

Colegul de partid al lui Rădulescu, senatorul clujean Horia Nasra este de părere că presa nu trebuie intimidată.

”De asemenea, libertatea presei este un drept care nu poate fi cumpărat, nici modificat prin intimidări. Vă asigur, stimaţi cetăţeni, că pariul generaţiei mele din Parlament este în primul rând respectul faţă de români indiferent de opţiunilor lor politice”, a mai scris Nasra pe Facebook.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More