Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Hoți calificați prinși de polițiști calificați în Sălaj

0 39

Polițiștii sălăjeni au depistat în aceste zile mai multe persoane care au comis furturi pe raza județului. Este vorba despre tineri care se ocupau cu furturi din autoturisme sau furturi din locuințe. Cei patru tineri sunt acuzați de furt calificat și au fost reținuți de oamenii legii.

Zălăuan cercetat pentru furt calificat

Antoniu M., în vârstă de 21 ani, din Zalău este cercetat de oamenii legii pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce, în perioada martie – aprilie, pe timp de noapte a sustras din autoturisme, acestea fiind neasigurate, mai multe bunuri, (CD playere, truse de scule, compresoare auto etc.), cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat păgubiţilor.
Presupusul autor a fost identificat de poliţiştii din cadrul Compartimentului Furturi de/din auto, în cursul zilei de ieri, pe raza municipiului.

Cu această ocazie Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, vă recomandă:

– Pe timpul nopţii parcaţi autoturismul în locuri iluminate;
– Nu lăsaţi autoturismul descuiat sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente;
– Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, documente, cărţi de credit, genţi sau obiecte de îmbrăcăminte. Dacă se află la vedere sunt „tentante” chiar şi pe timpul zilei, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;
– Dacă la bordul autoturismului aveţi aparatură electronică de valoare gen radio-casetofon, CD-player cu faţă detaşabilă, este indicat să fie luată pe timpul nopţii;
– Încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină cară să permită o deconectare uşoară.
Sistemele tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt sunt o piedică în calea infractorilor. Dacă aveţi posibilitate, este recomandat să montaţi astfel de sisteme.
Măsurile de protecţie pe care trebuie să le ia fiecare proprietar în momentul parcării autovehiculului constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori.
Folosind dispozitive antifurt sau sisteme de alarmă, vă puteţi asigura o protecţie eficientă a autoturismelor şi creaţi un obstacol în calea infractorilor, având în vedere faptul că hoţii sunt întotdeauna grăbiţi şi preferă maşinile care pornesc ’’la sfert de cheie’’.
Pentru a nu deveni victima unei astfel de fapte apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112.

Au cauzat prejudiciu de aproximativ 9.000 Euro

În cursul lunii august 2012, Daniel L., în vârstă de 26 ani, Ioan L., de 31 ani, ambii din comuna Chiejd şi Dan Ş., de 20 ani, împreună cu Valentin S., de 42 ani, din judeţul Satu Mare, au sustras dintr-un imobil, din comună, mai multe bunuri (obiecte electronice, aparate şi cabluri electrice, etc.), cauzând un prejudiciu de aproximativ 9.000 Euro.
Presupuşii autori au fost identificaţi, în cursul zilei de ieri de poliţiştii Postului de Poliţie Chieşd, iar din valoarea prejudiciului a fost recuperată în proporţie de aproximativ 70%.
Aceştia, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută de articolul 209, Cod Penal, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă să stea ani grei după gratii.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More