Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Ia-mă nene” devine istorie. Autostopul amendat prin lege

1 113

autostop

Românii care transportă alte persoane contra unor sume de bani și nu au autorizație de transport în regim de taxi pot fi amendate cu sume de până la 5.000 de lei, potrivit unui nou proiect de lege. Sunt pasibili de amendă cei care transportă persoanele care stau la autostop.

Persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism fără a avea autorizaţie de transport în regim de taxi emisă de autoritatea administraţiei publice pot fi amendate cu sume între 1.000 şi 5.000 de lei, conform unui proiect de lege adoptat de Guvern.

Guvernul a adoptat marţi şi a transmis spre aprobare Parlamentului un proiect pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, care stabileşte sancţionarea persoanelor fizice sau juridice care efectuează activităţi neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor.

Proiectul de lege a fost elaborat şi pus în dezbatere de Ministerul Transporturile în luna iulie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Marian Bolovan spune

    Adica militeanul,intr-un stat CHIAR politienesc, are dreptul sa imi impuna mie pe cine iau in masina „muncita” DE MINE !!!!!
    Datorita tie,nemerincule care iei chiori in masina gafaie firmele senatorilor de maxi-taxi !!! Pai,mai aplicam noi capitalismul de cumetrie intru prosperitatea arivistilor capitalisti protejati de statul mafiot daca voi romanii le luati chiorii care nu au bani de confortul si siguranta firmelor „”specializate”” care te pun sa platesti SINGUR-toata motorina microbuzului si te mai da si cu cracii-n sus ?? Habar n-ai tu,cetateanule, cate guri de la stat hraneste un maxi-taxi „privat” !!!

    Imaginati-va cat e de nesimtita japca pe popor cu pretul biletelor la aceste firme MAFIOTE protejate pe fata,prin toate mijloacele posibile.Iata si prin lege !,Pai dca un microbuz consuma 7 litri de motorina pe suta de kilometri,deci 0,7 litri pe 10 km…adica 4 Ron… iar biletul pe 10 km este 4Ron… da-l,ma,’n p mamii lui de „transport in comun””.Daca platesc TOATA motorina… pai nu ,mai bine merg cu microbuzul meu ???? Asa cum a zis tiganul cand a pierdut trenul: „”Ce bine e sa ai lucru’ tau !!””
    Chiar nu vrea sa vada poporul asta ca prin protejarea acestor carteluri de mafioti capitalisto-statisti este exploatat crancen,cu niste preturi criminale,care ,la nivel social inseamna imbogatirea celor bogati prin saracirea celor multi si deja saraci ???? Exista tari in lume unde transportul in comun este… GRATIS !!! Oare,la salarii de 7 milioane sa platesti 2 pe naveta… si sa mai si crezi in binele pe care ti-l urmaresc partidele si statul… si sa votezi mereu cu aceleasi stanga-dreapta care te exploateaza „legal” de 25 de ani,nu trebuie ca esti putin zombi si sclav ????

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More