Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Iarna face ravagii. Trenul București – Dej cu 420 de minute de întârziere

1 87

CFR Călători informează că circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în jumătatea de sud a ţării, din cauza conditiilor meteo dificile, o serie de trenrui sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, inregistrandu-se intarzieri.

tren-zapada
Foto: cronicaromana.ro

Din cauza ninsorii viscolite se circulă în continuare cu limitare de viteză de 50km/h pe tronsoanele Bucureşti – Ploieşti, Bucureşti – Feteşti şi Făurei – Ţăndărei, între staţiile Dudeşti – Spicu, iar pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti, Făurei – Urziceni, Ploieşti – Adjud, Barboşi -Tecuci – Mărăşeşti şi Slobozia – Ciulniţa – Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel. Linia CF Ploieşti – Urziceni este închisă din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă care depăşesc 1 m.

Echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni de tăiere a copacilor şi remedierea defecţiunilor survenite la linia de contact între staţiile Valea Largă şi Comarnic, unde în cursul nopţii mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versant în gabaritul căii ferate pe ambele fire de circulaţie, în momentul prăbuşirii fiind ruptă şi linia de contact.Trenurile aflate în grafic staţionează în gările de pe traseu, acestea urmând să înregistreze întârzieri semnificative la sosirea în staţiile de destinaţie.

De asemenea, 12 trenuri înregistrau întârzieri semnificative, cel mai mult fiind în cazul a două trenuri Bucureşti Nord – Braşov (630 de minute şi, respectiv, 420 de minute) şi Craiova – Braşov 540 de minute. Întârzieri foarte mari aveau şi Bucureşti Nord – Dej Călători (420 de minute), Bucureşti Nord – Salva (360 de minute), Dej Călători – Bucureşti Nord (228 de minute), Braşov – Bucureşti Nord (180 de minute), Salva – Bucureşti Nord (100 de minute), Bucureşti Nord – Satu Mare şi Satu Mare – Bucureşti Nord (60 de minute) etc.

De asemenea, linia ferată între Ploieşti Sud şi Urziceni a fost închisă, deoarece ninge viscolit, iar pe 11 linii circulaţia este restricţionată din cauza formării de suluri de zăpadă şi a vântului puternic.

Peste 60 de trenuri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More