Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Iarna revine în forță. Cum va fi vremea în următoarele zile

0 401

Săptămâna debutează cu vreme rece, lapoviţă şi ninsori în aproape toată ţara. Meteorologii anunţă temperaturi în scădere şi precipitaţii pe arii extinse. Iar zilele următoare vor continua în aceeaşi tendinţă din punct de vedere termic, spun specialiştii.

,,În ultimele ore, aria ninsorilor s-a extins. În regiunile sudice, sud estice ploaia s-a transformat  în lapoviță și ninsoare(…) Vom vorbi azi(luni -n.r.) de ninsoare în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și scăderea valorilor termice(…) Nu vom avea mai mult de 2-3 grade(…) Se vor înregistra valori negative în toate regiunile, iar tendința pentru zilele următoare este cam aceeași,  precipitatii și un regim termic asemănator acestor zile”, a declarat meteorologul Dinu Mărășoiu.

Precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare în zona montană, în Maramureș, Transilvania și Moldova, mixte în Crișana, nordul Olteniei și al Munteniei și predominant sub formă de ploaie în Banat.

Vor fi condiții de polei sau ghețuș și vântul va avea intensificări în zona munților Banatului și în Carpații Meridionali.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar minimele între -8 și 2 grade și izolat va fi ceață.

Vreme în general închisă, în continuare valorile termice se vor situa în jurul a ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal la această dată.

Precipitațiile sub formă de ninsoare se extind în zona de munte, în Maramureș, mai ales sub formă de ninsoare în Transilvania și Moldova, mixte în Crișana, predominant sub formă de ploaie în Banat și pe arii restrânse în celelalte regiuni.

Se vor semnala precipitații în jumătate de sud-est a țării, vor fi ninsori în zona de munte, îndeosebi ninsori în Transilvania și Moldova, mixte în rest. Vântul va avea unele intensificări pe creste, iar noaptea local în sudul Moldovei și-n Muntenia.

Temperaturi maxime cuprinse între -1 grad în jumătatea de nord a Moldovei și 7 grade în Lunca Dunării. Cele minime se vor situa între -7 și 3 grade, cu cele mai scăzute valori în Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More