Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Iarna s-a întors! Ninge abundent în nordul țării iar în Ungaria este cod roșu

1 33

 Iarna a revenit în forţă, în nordul României, ninsorile abundente şi gheaţa de pe carosabil cauzând probleme pe mai multe drumuri din nordul ţării. Probleme mari sunt pentru șoferii maşinilor de mare tonaj care trec prin Pasul Gutâi, din cauza gheţii de pe carosabil. Traficul este blocat pe DN18B, la ieşirea din Baia Mare din cauza a două TIR-uri care au derapat. Autorităţile române iau în calcul închiderea punctelor de frontieră care fac legătura între ţara noastră şi Ungaria, unde este cod roșu de ninsori.

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate în Pasul Tihuţa, pe DN 17, principala arteră care face legătura între Transilvania şi Moldova, din cauza ninsorii viscolite. Stratul de zăpadă măsoară în zonă aproximativ zece centimetri.

Traficul rutier a fost blocat, între localităţile Dumitra şi Bistriţa, din cauza unui utilaj de deszăpezire care s-a defectat. Şi pe celelalte drumuri din judeţul Bistriţa-Năsăud se circulă în condiţii de iarnă, iar drumarii acţionează cu material antiderapant de la primele ore ale dimineţii.

Şi în judeţul Maramureş se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale. Din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore, în Pasul Gutâi, pe DN 18, traficul rutier a fost restricţionat pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Poliţia Rutieră a instalat un filtru de control pe DN 18, iar maşinile cu tonaj de 3,5 tone n-au acces în Pasul Gutâi până la curăţarea completă a drumului. Măsura opririi traficului pentru camioanele de tonaj a fost luată pentru a preîntâmpina posibile incidente pe cei 22 kilometri de drum montan din Pasul Gutâi”, a spus Dan Bucă, citat de Agerpres.

În Ungaria, meteorologii au instituit cod roşu de ninsori. Din cauza căderilor masive de zăpadă, autorităţile române le recomandă şoferilor care doresc să se deplaseze în Ungaria să rămână în ţară pentru moment. Într-o şedinţă se discută chiar închiderea vămilor din România pentru a evita blocajele şi ambuteiajele.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More