Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Icoana pelerina a Sfintei Fecioare de Guadalupe ajunge la Bistrita

2 656

icoana sfanta fecioara guadalupe

Asociatia ”Darul Vietii” si Parohiile greco-catolice din judetul Bistrita-Nasaud le faciliteaza credinciosilor un moment de rugaciune in fata icoanei Sfintei Fecioare de Guadalupe, care va ajunge saptamana viitoare in orasele Beclean, Nasaud, Bistrita si Sangeorz-Bai. Este vorba despre pelerinajul Icoanei “Maica Domnului de la Guadalupe – Patroana copiilor nenăscuţi”, copie fidelă a icoanei originale, purtând semnatura si sigiliul primatului Mexicului, Cardinal Norberto Rivera Carrera.

Pelerinajul icoanei in judetul Bistrita va incepe marti, cand aceasta va ajunge la Parohia greco-catolica Sf. Apostoli Petru si Pavel din Beclean (pr. paroh Neagos Felician). O zi mai tarziu este randul crestinilor greco-catolici din Nasaud sa venereze icoana, la Parohia greco-catolica Inaltarea Domnului (pr. paroh Bembea Teofil).

Joi, icoana va ajunge la Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe din Sangeorz Bai (pr. paroh Jarda Nicolae), iar in ultima zi a pelerinajului, vineri, va ajunge la Bistrita la Parohia Bunavestire din Bistrita (pr. paroh Frisan Ioan).

In fiecare dintre aceste orase unde va poposi icoana, credinciosii se pot ruga in fata acesteia intre orele 17 si 22 si a doua zi de dimineata de la ora 8 pana in jurul orei 13.00. Cat timp icoana este in localitate, se marcheaza Ziua pentru apararea vietii.

Este vorba de o icoana aparuta in mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, Mexic al secolului XVI, un autoportret al Sfintei Fecioare. Mantia s-a pastrat intacta pana in ziua de astazi si este venerata anual de milioane de pelerini in Bazilica din Guadalupe al doilea loc de pelerinaj din lume, dupa Tara Sfanta!

Scopul aparitiei a fost increstinarea poporului aztec, scufundat intr-o erezie periculoasa care le cerea sa sacrifice zeilor pagani copii si tineri inocenti. Astfel poporul mexican s-a lepadat de religia pagana, s-a increstinat iar Fecioara Maria de Guadalupe a ramas Protectoarea copilasilor nenascuti.

La inceputul anilor 90, la propunerea parintelui Winrich, episcopii din Mexic au binecuvantat periplul acestei icoane in parohiile din intreaga lume pentru oprirea avorturilor.

Aceasta icoana a fost numita Misionara pe caile Pamantului, conducand omenirea spre mileniul 3. La 14 iunie 1991, Icoana misionara a Sfintei Fecioare de Guadalupe si-a inceput turneul in America si in lume, si il continua si astazi.

In Romania Asociatia Darul Vietii este cea care organizeaza aceste pelerinaje cu o copie fidela a icoanei care poarta semnatura si sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic. Aceasta icoana a vizitat in ultimii ani multe parohii din tara noastra, din Republica Moldova, Ucraina si Bulgaria.

Din program fac parte sfinte Liturghii, diverse devotiuni, rugaciuni, procesiuni intercalate de prezentari ale icoanei, a miscarii de aparare a vietii, a flagelului avortului (cu videoproiectie). Se distribuie materiale informative. Sunt invitate indeosebi persoanele care sufera de consecintele avortului, femeile care isi doresc copii si bolnavii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. facebook_cristi.mare spune

    Unde se vand bilete ca vreau si eu!

  2. anonim spune

    am si eu unul din material textil…old..:D:D

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More