Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ieri rânjea în loja din Ghencea, azi merge la închisoare

0 147

gigi becali

Gigi Becali a primit azi o condamnare definitivă cu executare la trei ani de închisoare, fiind nevoit să se prezinte în arest în această seară. Știa el ce știa aseară, când a încercat să părăsească țara dar a fost prins de polițiști la Aeroportul Henri Coandă din București.

După partida mai mult decât dubioasă pe care Steaua a pierdut-o în etapa 32 a Ligii 1 pe stadionul din Ghencea, scor 2-5 cu Viitorul Constanța, Gigi Becali era un om fericit. A râs ironic la fiecare gol primit de steliști, fără să creadă că a doua zi nu va mai avea niciun motiv de a zâmbi.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Din pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare, primită de Becali, va fi scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Magistraţii au mai decis ca Becali să plătească suma de 421000 de dolari drept despăgubiri. Decizia este definitivă, neexistând alte căi de atac.

Mai mult, Gigi Becali nu va avea dreptul timp de cinci ani după ce-și execută pedeapsa de a alege sau a fi ales în funcții publice, nu va putea ocupa funcții în exercițiul autorității de stat sau să exercite o profesie ori să desfăşoare o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More