Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ileana Ghiran candidează din partea PRO România la Primăria Unguraș

0 891

Candidata Pro România la funcția de primar al comunei Unguraș, Ileana Ghiran, vorbește într-un interviu despre planurile sale referitoare la dezvoltarea comunei și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor acesteia.

  • V-ați decis să candidați din partea PRO România la Primăria Unguraș. Ce v-a determinat să luați această decizie și ce vă recomandă pentru această funcție?

La nivelul comunei Unguraș plutește o mare dezamăgire și eu însămi eram profund nemulțumită de faptul că totul în jur stagna. Nu avem apă potabilă, canalizare, drumuri, trotuare sau capele. Nimic din cele necesare pentru un minim de trai decent. Astfel, am luat decizia de a candida și de a încerca să fac cu ajutorul unor parteneri politici din plan local și județean ceea ce UDMR-ul nu a reușit să facă până acum. Sunt o persoană hotărâtă, o persoană care muncește pentru a pune lucrurile în mișcare și îmi pasă foarte mult de oameni și de modul în care aceștia sunt tratați, de condițiile lor de trai și de viitorul care li se așterne în față. Am fost lider de sindicat la sucursala CEC Bank Cluj timp de trei mandate, cunosc năzuințele oamenilor și le cunosc drepturile. Mă lupt de mult timp pentru cei mulți și voi continua să o fac, de pe o altă poziție, de această dată, una politică.

  • Iar legat de asocierea cu PRO România ce ne puteți spune? Care sunt motivele pentru care ați ales acest partid?

PRO România este un partid modern, care respectă și promovează profesioniștii, care își selectează cu grijă liderii, care are valori în care mă regăsesc.

Victor Ponta este un om care spune lucrurilor pe nume, un om dintr-o bucată, în care poți avea încredere că nu se ascunde după vorbe meșteșugite. Iarăși, doamna Corina Crețu este o femeie și un politician pentru care am toată aprecierea. Chiar înainte de confirmarea candidaturii mele, am avut ocazia să mă întâlnesc cu ambii, să stau de vorba cu ei și am fost îndrumată de consilierii lor pentru niște proiecte pe care le am în vedere în comună. De asemenea, se cunoaște la nivel local și faptul că proiectul de apă care a fost blocat o lungă perioadă a primit într-un final undă verde și datorită intervențiilor domnului Ponta.

În concluzie, aș spune că m-am integrat perfect în această echipă de la PRO România, unde ne pasă cu adevărat de oameni și de bunăstarea lor, de dezvoltarea comunităților locale, de tot ce-i românesc.

  • Presupunând că ieșiți victorioasă în alegeri, care ar fi primele 3 lucruri pe care le-ați face de pe scaunul de primar?

Introducerea canalizării pe raza întregii comune, modernizarea șanțurilor cu rigole adecvate și construirea și amenajarea unor capele, deoarece niciun sat al comunei nu are capelă în acest moment.

Am o mare nemulțumire legată de faptul că proiectul de canalizare nu a mers în paralel cu cel pentru apă potabilă, așa cum a fost posibil în comuna Mica. Se pare că în anumite cercuri, doamna primar ar fi declarat că a fost prea complicat să le facă pe amândouă. E trist pentru noi că auzim astfel de declarații, după atâția ani de bătut pasul pe loc.

Iarăși, am gestionat, din păcate, 7 dosare de daune pentru inundații care au distrus pur și simplu locuințele oamenilor. Deci ne confruntăm cu probleme serioase când e volum mare de apă, intră în beciuri, intră în case și se produc distrugeri importante. E inadmisibil că de atâția ani nu s-a găsit nicio soluție. Dacă în centrul comunei e așa situația, ce să mai vorbim de străzile lăturalnice?! O mare nepăsare din partea autorităților, o spun cu tristețe.

  • Și care ar fi direcția de dezvoltare pe care o vedeți pentru comuna Unguraș?

E o comună mare, cu mulți locuitori harnici, care merită un trai mai bun. Trebuie să le asigurăm cetățenilor infrastructură modernă, servicii de calitate la nivelul primăriei și apoi să le asigurăm și condiții pentru dezvoltare economică, prin atragerea de fonduri nerambursabile și facilitarea unor investiții private în zonă. Apoi, vom putea discuta și de turism, de promovare a obiceiurilor din zonă, de agricultură și creșterea animalelor și așa mai departe. Există potențial, pentru că oamenii sunt harnici. Merită sprijinul autorităților.

  • Un mesaj final pentru alegătorii care vor veni la urne în 27 septembrie.

Dragi cetățeni din Unguraș, meritați condiții decente de trai, așa că e momentul să faceți o schimbare. Haideți să mai dăm UDMR-ul la o parte, că ne-am cam lămurit ce pot și unde ne-au adus. Ne-au blocat proiecte în Consiliul Local, și-au urmărit propriile interese și ne-au ținut pe loc. PRO România vine cu o alternativă în care chiar veți vedea proiecte care aduc dezvoltare și prosperitate. Vă mulțumesc pentru încredere!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More