Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Iluminat stradal cu LED la Dej. 215 străzi din municipiu sunt trecute în proiect

0 399

Primarul Morar Costan a anunțat semnarea unui nou contract pentru municipiul Dej. Se urmărește modernizarea iluminatului public prin sisteme LED.

În cursul zilei de ieri, 01 noiembrie, primarul Municipiului Dej, Morar Costan, a transmis că s-a semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice, un proiect ce vizează montarea de corpuri de iluminat cu surse LED.

Astăzi 𝐚𝐦 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 pentru proiectul 𝐂𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞𝐢 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐚 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐥𝐮𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃𝐞𝐣 finanțat prin Programul Operațional Regional, a afirmat edilul municipiului Dej.

Valoarea contractului este de peste 9.900.000 de lei, iar contribuția primăriei dejene este una de 2%. De acest sistem de iluminare vor beneficia nu mai puțin de 215 străzi din municipiu, a mai declarat Morar Costan. Totodată implementarea acestui proiect va duce la reducerea cheltuielilor consumului de energie cu 49%.

Valoarea acestui contract este de peste 9.900.000 lei iar contribuția de la bugetul local este de doar 2% din valoarea proiectului. Investiția pentru creșterea eficientei energetice a sistemului de iluminat public al Municipiului Dej se va realiza prin 𝐦𝐨𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐩𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐥𝐮𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐋𝐄𝐃 care permit 𝐫𝐞𝐠𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐥𝐮𝐱𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐮𝐦𝐢𝐧𝐨𝐬 prin 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐧𝐨𝐮 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 pe un număr de 𝟐𝟏𝟓 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐳𝐢 din municipiul nostru, a mai transmis Morar Costan.

La final primarul dejean a enumerat avantajele implementării acestui proiect pentru municipiul pe care îl conduce: Proiectul are ca obiective eficientizarea sistemul de iluminat public, reducerea cheltuielilor anuale datorate consumului de energie electrică cu cel puțin 49% față de situația actuală, cu respectarea normelor și standardelor în vigoare din sectorul iluminatului public stradal, scăderea emisiilor de carbon datorate consumului redus de energie electrica, înfrumusețarea ambientului urban precum și creșterea gradului de siguranță a persoanelor și a bunurilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More