Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Imaginea viitorului an școlar. 15 elevi în clasă, cursuri de 30 de minute

0 434

INSP vine cu propuneri pentru desfășurarea în siguranță a viitorului an școlar. Cursurile ar dura 30 de minute, iar în clase vor fi câte 15 elevi.

Orele de începere a programului trebuie să fie diferite pentru fiecare ciclu iar pauzele vor fi majorate la 15-20 de minute fiecare, pentru ca elevii să aibă timp să meargă la toaletă fără să stea prea aproape unul de altul, notează reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică.

În fiecare clasă vor fi cel mult 15 elevi, iar fiecare dintre aceștia va avea un spațiu de siguranță de 4 metri pătrați. Același spațiu trebuie rezervat și profesorului.

Fiecare școală va avea o persoană care va coordona activitățile pentru prevenirea răspândirii virusului.

Copiii ar trebui să stea la școală cel mult 4 ore pe zi iar durata unui curs nu trebuie să depășească 30 de minute. Elevii din ciclul primar vor trebui supravegheați în pauze ca să nu se apropie, îmbrățișeze sau atinge.

În fiecare instituție vor fi stabilite trasee de deplasare. Regula ar urma să se aplice inclusiv în curți. Copiii vor fi distribuiți în clase la începutul anului școlar și nu vor mai putea fi mutați, în nicio împrejurare. Contactul între două grupuri astfel formate va fi evitat.

Nu va fi permisă funcționarea cluburilor școlare sau organizarea de activități, în timpul liber, la care să participe mai mult de 3 copii.

Orele de educație fizică trebuie să fie ultimele din program, pentru ca elevii să plece apoi acasă. La acestea pot fi jucate doar fotbal și baschet în aer liber.

Fotbalul se va juca la o singură poartă, cu echipe de cel mult 5 jucători. Cu excepția portarului, nimeni nu are voie să atingă mingea cu mâna, astfel că repunerile de la margine, de exemplu, se vor face cu piciorul. La baschet, copiii vor avea fiecare mingea proprie și vor arunca la coș pe rând.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More