Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Imagini camere supraveghere: Înșelăciune în mijlocul drumului la Dej – VIDEO

0 3.310

Camerele de supraveghere instalate de către municipalitate în centrul orașului și-au dovedit utilitatea în cazul celor două bătrâne înșelate prin metoda ”Accidentul” la Dej, polițiștii dejeni folosindu-se de imagini pentru a ajunge pe urma făptașului.

Tânărul de 17 ani din județul Constanța le-a lăsat pe cele două bătrâne din Dej fără 25.000 de lei, cu una dintre ele întâlnindu-se în toiul nopții, chiar în centrul orașului. Nefiind din zonă, băiatul n-a știut că întreaga scenă este filmată de camere de supraveghere instalate de primărie.

Cele două femei au fost sunate în miez de noapte de către o persoană necunoscută, care le-a transmis că este medic și că fiii lor au suferit un accident rutier, fiind internați în spital. Acesta le-a spus femeilor că intervenția chirurgicală de urgență pe care trebuie să o sufere fiii lor este una costisitoare și că trebuie suportată de către familie. Astfel, le-a cerut femeilor să ofere în cel mai scurt timp o sumă mare de bani, care trebuiau predați în aceeași noapte unui asistent care o să se întâlnească la Dej cu ele.

”Asistentul” era tocmai tânărul de 17 ani din Constanța. Pentru că una dintre victime era imobilizată în scaun cu rotile, ”asistentul” s-a deplasat la domiciliul acesteia pentru a ridica banii, fiind vorba despre suma de 15.000 de lei.

În cazul celeilalte femei, tânărul i-a dat întâlnire în zona centrală a orașului, lângă cofetăria Lemnul Verde. Pentru ca victimele să nu poată să-și sune rudele pentru confirmarea celor relatate, escrocii le-au spus că trebuie să stea în permanență în legătură telefonică directă cu ”medicul”.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum una dintre victime se apropie de locul de întâlnire la ora 2:45 dimineața. Femeia trece strada și așteaptă în zonă. La ora 2:50, dinspre hotelul Someș, își face apariția și ”asistentul”, vorbind în permanență la telefonul mobil.

Cei doi se întâlnesc în colțul străzii, vorbesc timp de câteva zeci de secunde, moment în care femeia îi înmânează și plicul cu suma de 10.000 de lei. Băiatul ia banii și pleacă, tot spre hotelul Someș, în timp ce femeia mai rămâne puțin nedumerită pe trotuar apoi pornește în aceeași direcție.

După ce și-au dat seama că au fost înșelate, cele două femei au alertat autoritățile, iar polițiștii dejeni au pornit pe urma făptașului. Aceștia au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona punctului de întâlnire și și-au dat seama că escrocul se poate să se fi cazat chiar la hotelul Someș. I-au aflat imediat identitatea și domiciliul și și-au alertat colegii din județul Constanța.

Astfel, Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dej, au demarat imediat cercetările, iar cu sprijin din partea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au reţinut, la data de 10 aprilie a.c., după efectuarea unei percheziţii domiciliare un tânăr de 17 ani.

Acesta a fost adus pentru continuare cercetărilor la Dej, iar miercuri a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Dej cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe care judecătorul a încuviințat-o.

Polițiștii dejeni continuă cercetările în acest caz pentru descoperirea celorlalte persoane implicate în această rețea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More