Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Imagini de coșmar la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Județean Cluj-Napoca

0 1.185

Infrastructura medicală este la pământ, parcă din secolul trecut. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a filmat înăuntrul spitalului. Ce a descoperit acolo e de-a dreptul scandalos. El a spus, în acest context, că cei responsabili de sănătatea românilor ar trebui forțați să se trateze în astfel de condiții: „Nu există altă formă de reponsabilizare decât să stai în exact aceleași condiții.”

Mucegaiul a invadat pereţii saloanelor, mobilierul este aproape distrus, iar infiltraţiile de apă au dus la putrezirea acoperişului.

Pereţii sunt crăpaţi, iar toaletele – ruginite.

Emanuel Ungureanu vine cu acuzaţii grave şi la adresa medicilor. Parlamentarul spune că pacienţii de la oftalmologie sunt nevoiţi să-şi cumpere toate materialele pentru operaţii de la magazinele unor medici care lucrează în acest spital.

Emanuel Ungureanu a precizat că a filmat condițiile din clinica de Oftalmologie pentru că tatăl său a fost internat acolo.

Pacientul „trece prin experiența jegului. O clădire din alt secol, care este complet distrusă, saloanele au câte șapte paturi. Toaleta este la capătul culoarelui și veșnic nu are nici hârtie igienică, nu are nici dezinfectant de mâini, nici hârtie”, a spus deputatul USR, duminică dimineață, la Digi24.

Ce este foarte dramatic pentru cei care trebuie să suporte o intervenție de schimbare de cristalin, pacienții vin în spital cu kitul complet, adică își cumpără absolut tot, și câmpul pentru operație și lama cu care se taie, și serul și cristalinul. Medicii din acest spital plătesc doar manopera. Ce este trist, așa cum se întâmplă și la Spitalul CFR, o parte dintre medici au făcut cabinete private în care vând ei aceste cristalinuri cu adaosuri comerciale speciale. Dacă vreți, șpaga nu se mai dă în spital, se dă prin aceste adaosuri comerciale”, a adăugat parlamentarul.

„Capcana este clară, vrei să te operezi: astea sunt condițiile. Nu vă spun cum arată mâncarea. Imaginile sunt concludente, o rușine pentru Spitalul Județean Cluj. Nu este singura clinică într-o stare avansată de degradare, clujenii știu cum arată la Chirurgie 2. Starea este și de degradare umană, a conducerii spitalului și a celor care ar trebui să fie responsabili din administrația județeană”, a subliniat el.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More