Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Imagini îngrozitoare. Doi țigani filmați în timp ce aruncau într-o baltă doi cățeluși – VIDEO

0 98

Acte de cruzime asupra animalelor surprinse în această dimineață la marginea Dejului, în spatele unei benzinării, unde și-au găsit ”locuință” la cort mai multe persoane de etnie romă.

Fiind sâmbătă, și neavând altceva mai bun de făcut, câțiva țigani și-au găsit ca modalitate de distracție maltratarea unor biete animale. Astfel, s-a gândit, spre amuzamentul lor, să arunce câțiva cățeluși într-o baltă. Dar nu oricum, ci de la distanță, ca și cum s-ar întrece la proba olimpică de aruncare a ciocanului.

Nu i-a interesat că sunt filmați de câțiva martori terifiați, care au amenințat că vor chema autoritățile. I-a durut în cot și când martorii îi rugau să se oprească din activitatea lor tembelă. Și-au continuat distracția în repetate rânduri, aruncând câinii în aer, pentru ca aceștia să casă apoi de la mare înălțime într-o baltă.

Până la urmă, la fața locului au intervenit doi reprezentanți ai Asociației Anima Pro Terra, pentru protecția animalelor, care au salvat acei cățeluși. Explicația țigănușilor a fost aceea că doreau să le facă patrupezilor o baie. Poate aveau impresia că acei câini sunt mai murdari decât ei.

Având în vedere că respectivele persoane erau minori, fără domiciliu, fără venit, este greu de crezut că autoritățile pot să ia vreo măsură legală în cazul lor. Asta pentru că, de multe ori, oamenii legii nu-și mai bat capul să sancționeze infractori de acest gen, țigani nomazi care locuiesc la cort pe malul Someșului sau la marginea orașului, oameni fără cărți de identitate, fără venit și fără domiciliu. Îi lasă în legea lor să-și facă de cap în continuare, chiar dacă, la fel ca azi, comit astfel de acte de cruzime.

Cățelușii au fost luați de reprezentanții Anima Pro Terra și duși la adăpost, unde vor fi tratați și deparazitați și oferiți apoi spre adopție unor oameni cu suflet bun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More