Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Imagini senzaționale cu rezervația ”Stufărișurile de la Sic” – VIDEO

0 519

rezervatie sic

Cunoscută în zonă ca și Delta Ardealului, rezervația naturală Stufărișurile de la Sic este cea mai mare întindere de stuf din România după Delta Dunării.

Mii de turiști vin an de an în micuța localitate clujeană pentru a admira frumusețile naturii, iar imaginile surprinse sunt de cele mai multe ori unele care îți taie respirația.

Un colaj impresionant de imagini a fost realizat în Delta Clujului de către Dragoș Busuioc și Radu Pop, doi dejeni pasionați de natură, care au surprins frumusețile zonei atât de la nivelul solului, cât și din aer cu ajutorul unei drone. Imaginile sunt de-a dreptul uluitoare.

Aria protejată reprezintă o zonă umedă în lunca văii Fizeșului (afluent de dreapta al Someșului Mic) alcătuită din mlaștini, iazuri și luciu de apă, cu vegetație de stuf și papură.

Stufărișurile de la Sic adăpostesc și asigură condiții de hrană, cuibărire și viețuire pentru o mare diversitate de păsări migratoare de baltă, de pasaj sau sedentare, printre care: corcodelul mic, buhaiul de baltă, stârcul cenușiu, lișiță, presură, cufundarul polar, nagâțul, pițigoi moțat, câneparul, lăcarul mare sau șorecarul comun.

Stufărișurile de la Sic este una dintre cele mai accesibile rezervații naturale din zonă. Pentru a ajunge acolo din alte zone ale țării, trebuie să treceți prin Gherla, via Nicula, apoi ajungeți în Sic, iar la capătul satului întâlniți un indicator de lemn în limba maghiară: „Nádrezervátum”.

Pe partea stângă la ieșire din sat se află rezefvația, accesul turiștilor în zonă făcându-se pe o punte de lemn lungă de aproape un kilometru. Traseul care străbate rezervația este prevăzut cu două foișoare din lemn la capete, dar și cu un turn amplasat pe la mijloc, din care se pot observa cel mai bine păsările rare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More