Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Imagini ULUITOARE. 46 de MORȚI la Odessa după incendierea unei clădiri FOTO/VIDEO

0 52

violente odessa - 3

Violențele din Ucraina continuă să se întețească. În urma confruntărilor între activiştii ucraineni şi separatiştii proruşi a izbucnit un incendiu la Casa Sindicatelor, care fusese transformată în statul-major al activiştilor proruşi. Autorităţile nu au oferit detalii cu privire la modul în care a izbucnit incendiul la clădirea din Odesa.

46 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul Clădirii Sindicatelor din Odesa (sudul Ucrainei) şi ciocnirile violente care au avut loc vineri între partizani ai unităţii Ucrainei şi militanţi proruşi.

Potrivit Agenţiei Unian, care citează surse MAI, au fost reţinuţi 172 de oameni, cercetaţi pentru dezordine în masă. După procedurile de identificare şi interogare, majoritatatea au fost eliberaţi pe proprie răspundere, 127 au fost reţinuţi pentru participare activă la dezordine în masă.

La Odessa situaţia rămâne tensionată şi la Casa Sindicatelor continuă să se afle multă lume, care a încercat să rupă cordoanele miliţiei şi să intre în clădire.

În cursul aceleiași zile, o manifestație la care participau aproximativ 1.500 de persoane, în mare parte suporteri ai cluburilor de fotbal din Odessa și Harkov, a fost ținta unui atac, cu bâte, pietre și explozivi, din partea mai multor sute de simpatizanți proruși purtând căști, în pofida tentativei forțelor de ordine de a se interpune între cele două grupuri. Aceste violențe s-au soldat la rândul lor cu patru morți și peste 15 răniți.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More