Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Îmbrăcat în Moș Nicolae, un bărbat a bruscat și terorizat un copilaș, pentru distracție, în fața mamei – VIDEO

0 401

Dacă pentru majoritatea copiilor venirea Moșului este un motiv de mare bucurie, moment pe care îl așteaptă tot anul, pentru un copil de 5 ani din Bistrița-Năsăud venirea lui Moș Nicolae poate reprezenta un moment care îl va marca toată viața.

Poliţia şi Direcţia de Protecţia Copilului din Bistriţa fac verificări într-un caz extrem de grav, al unui copilaş de 5 ani, pe care mama lui a vrut să îl pedepsească. L-a filmat în timp ce unchiul său îl loveşte cu o nuia.

În imagini se vede cum copilul, speriat din cale’afară plânge, iar Moşul îl obligă să îşi ceară iertare, pentru toate greşelile făcute, de la mama lui. Râzând, mama a filmat toată scena. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecata emoţional.

Moş: Gura! De ce nu eşti cuminte la grădiniţă?
Mama: Promite-i la Moşul că eşti cuminte!
Copil: Îţi promit că sunt cuminte!
Mama: Asculţi de doamna educatoare?!
Copil: Da, ascult!
Mama: Azi a scris pereţii la gradi! Ai scris?
Copil: Nu mai ştiu!

 

Scenele şocante au fost filmate în seara de Moş Nicolae. Mama, care îşi creşte singură copilul în timp ce tatăl este la lucru în străinătate, a vrut să îi dea o lecţie celul mic prin unchiul său, deghizat în Moş.

Moşul: Promiţi că eşti cuminte? Nu mie, la mama ta promite-i.
Copil: Promit.
Moşul: Spune-i mama, te rog iartă-mă că nu mai fac prostii.
Copil: Mamă, te rog iartă-mă, că nu mai fac prostii!
Mama: Mami te iartă, dar dacă eşti rău eu îl chem pe Moşul iar.
Moşul: Dacă face prostii eu mă întorc. Scriu tot pe o hârtiuţă şi vin seara la el.
Mama: Ai auzit?

Mama a trimis imaginile tatălui, iar acesta şocat de ce a văzut, a sesizat Protecţia Copilului din Constanța, unde are domiciliul. Autorităţile au luat imediat legătura cu cei din Bistriţa.

Teodor Sangerozan, Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud: ”În cazul de faţă se face o anchetă şi în urma ei vom stabili ce măsuri se vor impune, se va ajunge până la măsuri de protecţie a coplilului. Cu siguranță, copilul va fi curpins într-o evaluare psihlogică pentru traumă.”

Imediat după ce tatăl a trimis imaginile şocante la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Constanța, inspectorii i-au contactat pe colegii lor de la Bistriţa-Năsăud, care au preluat ancheta în acest caz. Aceştia au mers direct la domiciliul familiei din Bistrița-Bârgăului şi au stat de vorbă cu mama, copilul şi bunica acestuia ca să vadă exact cum s-au petrecut lucrurile.

Mama copilului“Am vrut să îl sperii un pic, Doamne fereşte, că eu sunt mamă singură, îmi cresc singură copilul, am vrut să îl sperii de Moş. Da, recunosc că am greşit un pic. Eu i-am trimis filmările, poate că am exagerat puţin, dar nu l-am maltrarat.”

Bunica, fiind şi ea de faţă, spune că lucrurile au degenerat şi că nu ar fi trebuit să se ajungă până aici.

Bunica copilului: “Nu l-a bătut nimeni. Că l-a pus să zică nişte rugăciuni? L-a speriat un pic asta-i drept. Poate nu trebuia să se ajungă până aici. Ne pare rău că s-a ajuns până aici, s-a panicat puţin că probabil i-a fost frică de Moş.”

Poliţiştii fac cercetări şi îl vor audia şi pe Moş Nicolae, în cazul de faţă, unchiul copilului.

Anamaria Sârb, purtător de cuvânt, Poliţia Bistriţa-Năsăud: “Poliţiştii s-au autosesizat şi fac cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşii infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de lângă Judecătoria Bistriţa .”

Din imagini se vede cum băieţelul este înspăimântat de ceea ce se întâmplă, aşa că asistenţii sociali au decis ca cel mic să fie consiliat psihologic. În plus aceştia au deschis o anchetă şi dacă se va dovedi că mama l-a supus pe copil la rele tratamente, femeia riscă să fie decăzută din drepturi. În paralel şi poliţia s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal în rem pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Sursa: Știrile Pro TV

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More