Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Împănatul boului, duminică la Mănăstirea

0 612

Primăria comunei clujene Mica, alături de Consiliul Local și Centrul de Informare Turistică Mica, în colaborare cu Asociația Ansamblul Folcloric ”Mugurii Mintiului”, organizează duminică o nouă ediție a sărbătorii Împănatul Boului.

Evenimentul va debuta de la ora 12:30, după slujba religioasă care va avea loc între orele 9-12.

Ceremonia propriu-zisă a Împănatului boului, dar și procesiunea din cadrul sărbătorii se vor desfășura între orele 12:30 – 14:00, pentru ca ulterior spectatorii, sătenii și vizitatorii să fie invitați la un spectacol folcloric.

Acesta va începe la ora 14:30 și îi va avea avea ca invitați pe Valeria și Traian Ilea, Dan Casiu Moldovan, Ciprian Picovici, Cristina Sabina Peter, Raluca Pall și Zegrenii din Ceaba.

”Cu mare bucurie vă anunț că ne pregătim de tradiționala sărbătoare „Împănatul boului”, care va avea loc în ziua de Rusalii, 27 mai, în localitatea Mănăstirea. Ca în fiecare an, ducem această tradiție mai departe, iar bucuria mea este să văd că tot mai mulți cetățeni, dintre care mulți tineri, se implică în organizarea acestui eveniment. Este o sărbătoare de suflet pentru locuitorii comunei Mica, iar dorința noastră este aceea de a face ca ziua de Rusalii să fie specială, prin momentele artistice care vor avea loc și nu în ultimul rând prin promovarea tradițiilor noastre. Vă aștept cu mare drag să participăm într-un număr cât mai mare la aceasta frumoasă sărbătoare din comuna Mica- „ÎMPĂNATUL BOULUI”, transmite primarul Tiberiu Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More