Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Împodobirea bradului de Crăciun la Dej întârzie. Iluminatul festiv va fi aprins odată cu inaugurarea patinoarului

0 79

Sărbătoarea Zilei Naționale a României a fost lipsită de fastul obișnuit al anilor trecuți la Dej, asta pentru că au lipsit și focurile de artificii și inaugurarea iluminatului de sărbătoare din oraș, așa cum se proceda anterior.

Decizia Primăriei Dej de a sărbători 1 Decembrie fără focuri de artificii, retragere cu torțe sau inaugurarea iluminatului festiv are legătură cu tragedia din clubul bucureștean Colectiv, eveniment care a îndoliat întreaga țară.

Totuși, autoritățile locale nu rămân datoare în ceea ce privește sărbătorile de iarnă, care trebuie tratate așa cum se cuvine și la Dej, un oraș care va fi îmbrăcat în straie de sărbătoare. Doar că mai târziu decât se credea.

Pentru a lămuri această stare de incertitudine ce a apărut în spațiul public în ultimele zile, mai ales pe rețelele de socializare, cu legătură la faptul că Dejul a cam rămas singurul oraș din zonă unde nu există un brad împodobit în centrul urbei și nu au fost aprinse luminițele de sărbători, Someșeanul.ro a cerut lămuriri de la primarul Costan Morar.

Acesta ne-a declarat că a dorit ca sărbătoarea dedicată Zilei Naționale a României să fie un eveniment distinct față de cel dedicat inaugurării iluminatului public de sărbătoare, inclusiv a bradului de Crăciun din centrul orașului. Iar pentru că în curând va fi inaugurat și patinoarul din Piața Bobâlna, autoritățile locale au dorit să combine aceste evenimente legate de sărbătorile de iarnă.

Primarul n-a putut să ne ofere deocamdată o dată exactă a inaugurării, spunând că speră ca în jurul datei de 15 decembrie, dacă vremea o va permite, să poată inaugura și patinoarul din centrul orașului, dar și iluminatul public festiv și bradul din zona centrală. Tot în cadrul evenimentului, ce este programat peste aproximativ două săptămâni, va avea loc și un foc de artificii, spune primarul Dejului, care așteaptă să primească toate avizele necesare din partea autorităților publice implicate, pentru ca evenimentul să se desfășoare așa cum trebuie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More