Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

IMPORTANT PENTRU DIASPORA. De unde poate fi descărcată declarația pe propria răspundere necesară pentru a vota pe 16 noiembrie

0 77

stampila vot alegeri

Pentru a facilita procesul de vot al românilor din diaspora, Biroul Electoral Central și Ministerul Afacerilor externe pun la dispoziția alegătorilor declarația necesară pentru a putea vota. 

Formularul declarației pe propria răspundere pentru românii din străinătate care vor merge la vot pe 16 noiembrie poate fi descărcat de pe site-urile MAE și BEC.

În urma unei întâlniri cu o delegaţie a MAE, Biroul Electoral Central a stabilit, ieri, măsuri pentru o mai bună organizare a turului al doilea de scrutin. Măsura vine după numeroasele proteste ale românilor din diaspora, nemulțumiți că au stat ore întregi la cozi imense pentru a vota, iar mulți dintre ei nu au mai ajuns în cabinele de vot.

Timpul de aşteptare la coadă ar putea să scadă considerabil, după ce autorităţile au decis că oamenii pot să descarce formularul declaraţiei pe proprie răspundere şi că pot veni cu el gata completat. În secţia de votare, formularele vor fi doar semnate şi predate.

Formularul declarației pe propria răspunde poate fi descărcat de AICI.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More