Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Importanța fosei septice pentru menținerea unei gospodării curate

1 247

Locuințele aflate în mediul rural, pensiunile de la munte și mare sau imobilele din cartierele rezidențiale neconectate la rețeaua de canalizare a orașului, au nevoie de soluții alternative pentru dejectarea apei murdare și a resturilor menajere. Cea mai bună opțiune este reprezentată de montarea unor rezervoare subterane (pe https://www.rezervoarefibrasticla.ro/produse/rezervoare/rezervoare-subterane-apa/ găsești o multitudine de variante, la prețuri fără concurență), care permite totodată și protejarea mediului înconjurător.

Rolul foselor septice este unul major în procesul de separare a lichidelor de elementele solide. Aceasta lucrează în sensul epurării apei direct în pământ, unde apa va fi filtrată în mod natural, eliminându-se acei compuși nocivi pentru mediu. În schimb, elementele solide rămân stocate în cavitatea principală a fosei, acolo unde va avea loc un proces de fermentație, în unele cazuri, acționându-se în mod artificial (prin intermediul bioactivatorilor) pentru accelerarea acestuia.

Fosa septică – soluția păstrării unei gospodării curate pe termen îndelungat!

Piața este ofertantă în materie de fose septice, de aceea, alegerea unei astfel de soluții se impune în mod natural în acele zone în care lipsește rețeaua comunitară de colectare a materiilor reziduale casnice. Legotank.ro îți propune câteva modele, pentru a putea beneficia de avantajele acestora, printre care se numără:

  • Intervale de timp extinse între vidanjări – practic, operațiunea de vidanjare presupune preluarea materialului solid sedimentat în camera principală a fosei septice. Lichidele se absorb în pământ prin găurile prevăzute în pereții fosei; materialul solid rămas este supus, la rându-I, unor acțiuni generate de bioactivatori, ceea ce înseamnă că o parte din acesta dispare. De aceea, vidanjarea se poate efectua la o distanță de 1-2 ani (costurile sunt foarte scăzute).
  • Nu presupune operațiuni de mentenanță – fiind vorba despre un rezervor amplasat în subteran, acesta nu va avea nevoie de activități de întreținere. Desigur, foarte important este să optezi pentru un produs de calitate, iar montajul trebuie să fie executat de specialiști, care să știe care este distanța ideală de amplasare și care să identifice solul cu cea mai mare putere de absorbție a lichidelor.
  • În caz de defecțiune, operațiunile de remediere a problemei se execută ușor și rapid – find vorba despre o structură simplă, operațiunea de soluționare a problemei se efectuează cu rapiditate.
  • Sunt ideale atât pentru locuințele permanente, cât și pentru cele cu caracter temporar – lipsa unei rețele de canalizare este suplinită cu succes de aceste fose, iar utilitatea lor se evidențiază foarte bine în cazul șantierelor (care au caracter temporar).

Avantajoase din toate punctele de vedere, fosele septice se remarcă prin calitatea materialelor folosite, prin ușurința montajului și rapiditatea executării lucrărilor de reparații în caz de defecțiuni. Iar prețul este un alt atu pe care îl prezintă aceste rezervoare, ceea ce înseamnă că reprezintă o alegere inteligentă pentru orice gospodărie ,care se dorește să se mențină curată pentru foarte mult timp!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    Recapitulam:în fosa septica întra de-a valma materie lichida și solida(pi…, ca…, și apa menajera. Și sa înțelegem ca fosa are gauri prin care se scurg în sol materiile lichide? Pai ce facem cu interdicția de a deversa în sol sau în emisar acele substanțe?! E bine sa informam populația, dar prima data sa fim noi informați. Sau poate greșesc eu. Cine știe….. Comentariul este o retorica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More