Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Împreună pentru un oraș mai curat” – program de ecologizare derulat la Dej

0 45

SONY DSC

Primăria Municipiului Dej organizează joi, 9 aprilie, cu începere de la ora 9:00, acțiunea „Împreună pentru un oraș mai curat”, parte integrantă a programului amplu desfășurat la nivelul întregului județ, intitulat „Clujul – curat, verde, sănătos”, care are ca scop crearea unui habitat curat și sănătos în oraș.

În cadrul evenimentului, la care vor participa angajați din cadrul Primăriei Municipiului Dej și elevi din instituțiile de învățământ din oraș, se vor desfășura acțiuni de ecologizare în zone ale orașului, deșeurile colectate, urmând să fie preluate de Serviciul Administrării Domeniului Public și Compania de Salubritate Bratner- Vereș.

„Este o acțiune amplă pe care o desfășurăm în fiecare an. Și pentru acest an, ne-am propus implicarea angajaților primăriei, cetățenilor, instituțiilor publice , agenților economici și instituțiilor de învățământ ținând cont și de faptul că elevii se află în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, iar prin astfel de acțiuni le dezvoltăm spiritul civic.

Ecologizarea care se va desfășura joi completează acțiunea de curățenie a orașului, demarată din luna martie de Primăria Municipiului Dej. În cadrul intervențiilor, care au început în zona centrală, Dealul Florilor și se vor extinde în toate zonele orașului, se efectuează toaletarea vegetației, curățarea zonelor verzi, zugrăvirea pomilor, ridicarea deșeurilor vegetale și rezultate din construcții. În paralel cu acțiunile de ecologizare se va interveni și la reparația străzilor, curățarea străzilor și efectuarea marcajelor rutiere.

Solicităm locuitorilor de la blocuri, case, instituțiilor publice și societăților comerciale, să susțină acțiunea prin ecologizarea zonelor aferente proprietăților”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More