Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

În sfârșit! Facebook lucrează la crearea unui buton „dislike”

0 159

Presat de mulți ani de utilizatori să adauge un buton „dislike”, Facebook a anunțat marți că lucrează în acest sens și că prevede în „curând” realizarea de teste, relatează AFP și EFE.

„În sfârșit v-am auzit”, a declarat directorul general și fondatorul grupului, Mark Zuckerberg, în cadrul unei sesiuni de întrebări-răspunsuri deschisă publicului la Menlo Park, în Silicon Valley.

El a răspuns unei întrebări online pusă de un utilizator al rețelei din Cairo, care l-a întrebat de ce nu există butoane „regret”, „interesant” sau „îmi displace”, în plus față de butonul „îmi place”, care constituie o marcă Facebook ce permite să indice rapid ceea ce se apreciază într-un mesaj publicat pe rețeaua socială.

„Oamenii cer butonul dislike de mulți ani”, a recunoscut Mark Zuckerberg, „iar azi este o zi specială, pentru că este ziua în care pot spune că lucrăm la acest lucru și suntem aproape să demarăm un test”. „Nu vrem să creăm doar butonul ‘nu-mi place’, pentru că nu vrem să transformăm Facebook într-un forum în care oamenii să voteze pro sau contra a ceea ce postează ceilalți”.

El a subliniat că utilizatorii acestei rețele vor mai ales să exprime „empatie” și nu se simt în largul lor să folosească butonul „like” pentru evenimente triste, cum sunt decesele sau criza refugiaților, de exemplu.

„Este important să le oferim și alte opțiuni decât simplul ‘like’ pentru a-și exprima repede emoțiile sau pentru a-și împărtăși sentimentele față de o postare”, a explicat Zuckerberg, precizând că este „uimitor de complicat” de pus în aplicare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More