Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Înălţarea Sfintei Cruci, sărbătorită într-o poieniţă de la marginea Dejului FOTO/VIDEO

0 152

preoti cruce dej-3

Sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci a fost marcată la Dej într-un mod inedit: slujba s-a ţinut într-o poieniţă aflată într-o pădure de la marginea oraşului Dej.

Slujuba a fost oficiată de un sobor format din 10-12 preoţi din zona Dejului. Numeroşi credincioşi au participat la procesiune, fie în picioare, fie jos pe iarbă sau pe pături. O parte dintre enoriaşi au fost transportaţi cu un autobuz pus la dispoziţie de parohie, dat fiind că foişorul în care s-a ţinut slujba se află în mijlocul pădurii „Bacău”, aşa cum este cunoscută de dejeni. Dacă unii credincioşi au stat în apropierea foişorului, alţii au preferat să stea la umbră, lângă pădure. Cu toţii s-au bucurat însă de cuvintele rostite de numeroşii preoţi.

„Este vorba despre o ieşire pe care parohia noastră a organizat-o, o ieşire legată oarecum de hramul bisericii care este la 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Noi am făcut acum un soi de combinaţii: rugăciuni şi către Maica Domnului, dar şi către Domnul nostru Iisus Hristos, fiind sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci. Este o sărbătoare foarte dragă sufletului nostru, se face anual, chiar şi în condiţii de ploaie noi tot putem să facem această sărbătoare, să venim aici pentru a ne înălţa sufletele noastre. În anii următori vrem să facem un pelerinaj, să venim cu toţii pe jos, noi toţi preoţii şi împreună cu credincioşii”, a declarat pentru Someşeanul.ro preotul Ioan Bolbos de la Biserica “Adormirea Maicii Domnului“ Dej II.

La eveniment au participat şi primarul Morar Costan şi deputatul Cornel Itu. „Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de comunitatea mea în această procesiune religioasă, într-o poiană superbă, aici unde părinţii se roagă pentru binele comunităţii, pentru binele elevilor”, a spus Itu. „Suntem la altarul de vară pentru a fi aproape de credincioşii din Dej şi pentru a arăta că administraţia publică locală a susţinut biserica şi o va susţine în continuare”, a punctat şi edilul Dejului.

Înălţarea Sfintei Cruci, prăznuită pe 14 septembrie, este cea mai veche sărbătoare închinată cinstirii lemnului sfânt.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More