Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inaugurare cu fast la Școala ”Avram Iancu” din Dej – FOTO/VIDEO

1 959

Inaugurare sala si teren de sport Scoala Avram Iancu Dej (1)

Începând de azi, elevii școlii ”Avram Iancu” din Dej se pot bucura de un teren de fotbal și o sală de sport nou-nouță în care să poată desfășura în cele mai bune condiții orele de educație fizică.

Vineri la prânz a avut loc la instituția de învățământ dejeană inaugurarea oficială a celor două obiective, a căror construcție a fost finalizată în această săptămână.

În prezența oficialităților locale și județene, profesori și directori de la celelalte instituții de învățământ din Dej, dar mai ales în prezența beneficiarilor direcți ai acestor două investiții, elevii, ceremonia de inaugurare s-a desfășurat cu fastul cuvenit.

După oficierea unui tedeum, au luat pe rând cuvântul la ceremonia de inaugurare primarul Costan Morar, deputatul Cornel Itu, inspectorul școlar general Valentin Cuibus și directorul școlii, Daniela Herineanu. La ceremonie au mai fost prezenți Mariana Pop (inspector școlar general adjunct), Vasile Sălătioan (consilier județean), Aurelian Mureșan (viceprimarul municipiului Dej) dar și o mare parte dintre consilierii locali dejeni.

”În toamna anului 2010, în calitate de primar am depus documentația tehnică la Compania Națională de Investiții, care aparține de Ministerul Dezvoltării. Un an mai târziu, proiectul a fost declarat eligibil și a fost finanțat în 2011. Finanțarea lui a avut loc în vara anului 2013, iar de atunci am făcut demersurile necesare pentru dotarea sălii de sport.

Suntem în situația în care sala de sport este funcțională, are o suprafață de 352 de metri pătrați. Investiția a fost de 200.000 de eruo, respectiv 8 miliarde de lei vechi și a fost finanțată în totalitate de către minister, noi am făcut demersuri pentru a face tot ce este posibil de a asigura utilitățile necesare și, evident, terenul aferent.

În toamna anului 2013 am demarat investiția la terenul de sport, o investiție de 50.000 de euro, investiție care s-a finalizat în urmă cu câteva săptămâni. Terenul de sport are o suprafață de 450 de metri pătrați.

De 50 de ani, această renumită școală ”Avram Iancu” n-a avut teren și sală de sport. Iată de ce am simțit nevoia ca o prioritizare a investițiilor în zona aceasta să avem sală de sport și teren de sport”, a declarat primarul Costan Morar.

Deputatul Cornel Itu și-a amintit de momentul în care a intrat pentru prima dată în incinta Școlii ”Avram Iancu” din Dej ca elev: ”Intram cu emoție, cu multe vise și cu dorințe. Emoția nu mi-a trecut nici acum. Visele, unele le-am îndeplinit. Dar dorința noastră, a acelei generații care a călcat prima dată aici a fost să vedem o sală de sport, un teren de sport aici.”

”Este din nou un moment deosebit la Dej, după cele pe care le-am petrecut la cele două licee din Dej. Sunt trei motive pentru care administrația locală, conducerile școlilor și întreaga comunitate din Dej merită toate felicitările. Dejul este municipiul cu cele mai mari investiții în învățământ. Sunt trei investiții mari care au fost finalizate pe fonduri europene în ultima perioadă, ceea ce înseamnă foarte multă muncă, înseamnă spirit de echipă, înseamnă că acolo unde se dorește, se poate”, a spus șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus.

Directorul general al Școlii ”Avram Iancu” Dej, Daniela Herineanu, s-a declarat încântată că soarele a răsărit și pe strada instituției pe care o conduce: ”Utilizarea celor două obiective are ca efect îmbunătățirea calității orelor de sport, ceea ce contribuie la creșterea calității procesului de învățământ.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. gladiatorul spune

    Nu prea au simtul gaurii tovarasii de la PSD cu Salatiuan copil de mingi.Sper sa se intample la fel si la alegeri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More