Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inaugurare la LAPI Dej. Morar Costan: ”Predau cheia acestei investiții beneficiarilor ei”

1 76

inaugurare LAPI Dej (5)

Primăria Municipiului Dej şi Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian au inaugurat astazi, 22 noiembrie, proiectul „ Modernizare și extindere clădire principală Liceul Alexandru Papiu Ilarian, cu un corp de clădire D+P+2E și modernizare teren de sport cu anexe”.

Evenimentul, desfasurat la sediul liceului, a fost marcat de prezenta IPS Andrei Andreicuţ, Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, Directorul General al Directiei Programe Europene din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administratiei Publice, Camelia Coporan, deputatul Cornel Itu, prefectul Judetului Cluj, Ioan Vuscan, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Valentin Cuibus, consilierul judetean, Vasile Salatioan,viceprimarul Aurelian Muresan, consilieri locali, dar si reprezentanti ai institutiilor din oras, cadre didactice si elevi.

Festivitatea de inaugurare a debutat cu o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti, condus de IPS Andrei Andreicut.

Onoarea de a deschide oficial evenimentul i-a revenit primarului municipiului Dej, Morar Costan, care in calitate de initiator si promotor al proiectului investitional, a subliniat ca „Liceul Alexandru Papiu Ilarian merita aceasta investitie”, datorita rezultatelor pe care elevii si cadrele didactice le-au avut la concursurile si olimpiadele scolare.

„Nu a fost usor, insa cand iti doresti ceva cu adevarat si cand pui mult suflet si esti de buna credinta, Dumnezeu te raspalteste si te ajuta. Si iata ca astazi Dumnezeu ne-a ajutat sa inauguram, dupa multe eforturi si munca, aceasta investitie. Avem elevi destepti si cu capacitati in toate domeniile. Avem dascali si cadre didactice bine pregatite. Aveam nevoie de spatii moderne si baza materiala pentru desfasurarea actului instructiv educativ. Prin aceasta investitie elevii nostri vor avea conditiile necesare pentru a se pregati si a intra in competitie cu elevii comunitatii europene. Investind in copiii si elevii nostri, investim in viitorul comunitatii noastre, in viitorul natiunii noastre”, a declarat edilul orasului care a anuntat ca in urmatoarea perioada un alt proiect pe fonduri europene va fi inaugurat la Scoala Avram Iancu, iar la inceputul anului viitor se va finaliza cel de-al treilea proiect la o alta institutie de invatamant de prestigiu, Colegiul National Andrei Muresanu.

„Odata cu finalizarea celor 3 proiecte pe linie de invatamant, Municipiul Dej va fi printre primele municipii si orase din Romania, la capitoul atragere fonduri europene, raportat la numarul de elevi si de locuitori”, mai spune primarul.

Morar Costan si-a incheiat discursul multumind tuturor celor care si-au dat concursul in implementarea proiectului: Ministerului Dezvoltarii si Administratiei Publice, deputatului Itu Cornel, care a fost tot timpul aproape de primar, prefectului Ioan Vuscan, Consiliului Judetean, consilierilor judeteni si locali si nu in ultimul rand directorului Dorina Gherman, care a fost un real sprijin in implementarea proiectului.

Eforturile de a duce la final un proiect de asemenea anvergura si importanta, au fost apreciate de ministrul Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administratiei Publice, Liviu Dragnea, care a transmis in mesajul sau felicitari tuturor celor implicati in realizarea lui, subliniind ca „Este laudabil ca primarul a reusit sa gaseasca sursele financiare necesare pentru necesitatile comunitatii, numarandu-se astfel printre alesii locali care se implica in utilizarea fondurilor europene. Il asigur de tot sprijinul meu in continuare” si-a incheiat ministrul, Liviu Dragnea, mesajul transmis prin Directorul General al Directiei Programe Europene din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administratiei Publice, Camelia Coporan.

„Astazi participam la un eveniment deosebit, un proiect a prins contur datorita primarului Morar Costan, sprijinit de doamna director, Dorina Gherman, intregii echipe. In municipiul Dej e era faptelor”, a spus si deputatul Cornel Itu felicitand totodata cadrele didactice, elevii si parintii.

Prefectul Judetului Cluj Ioan Vuscan a apreciat momentul ca fiind „o sarbatoare, pentru ca la Dej se intampla lucruri speciale. O bucata din Europa civilizata s-a mutat la Dej prin aceasta investitie”, a punctat prefectul care a anuntat ca in semn de apreciere si recunoastere pentru eforturile depuse la nivelul comunitatii, primarul Municipiului Dej, Morar Costan, este printre cele 10 personalitati din administratia publica a judetului nominalizate pentru cea mai inalta distinctie oferita de Prefectura Cluj.

Aprecieri si felicitari, la adresa investitiei si invatamantului de calitate, a adus si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Valentin Cuibus, care a promis sustinere in continuare invatamantului dejean.

Directorul Liceului Alexandru Papiu Ilarian, Dorina Gherman, beneficiarul acestei investitii, a multumit primarului Morar Costan, deputatului Cornel Itu si intregii echipe pentru implicare in finalizarea investitiei, ce ofera elevilor liceului conditii europene de pregatire.

Ca un simbol al increderii ca de acum inainte conducerea liceului va administra investitia si va duce unitatea de invatamant la cote si mai inalte, primarul, Morar Costan, a inmanat directorului, Dorina Gherman, stafeta. „Predau cheia acestei investitii in care am depus mult efort si mult suflet, beneficiarilor ei, directorului, cadrelor didactice si elevilor Liceului Teoretic Alexandru Papiu Ilarian”, a explicat Morar.

Finalul manifestarilor a fost marcat de taierea panglicii investitiei, iar invitatii au facut un tur al liceului proaspat modernizat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More