Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Inaugurare la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej

0 246

LAPI Dej (1)

Primăria Municipiului Dej şi Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian marchează vineri, 22 noiembrie, de la ora 10:30, inaugurarea proiectului „ Modernizare și extindere clădire principală Liceul Alexandru Papiu Ilarian, cu un corp de clădire D+P+2E și modernizare teren de sport cu anexe”.

Evenimentul se va desfăşura la sediul Liceului Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, Piața Lupeni nr.2 din Dej și se va bucura de prezenţa oficialităţilor de la nivel local, judeţean și național.

Investiţiile în învățământ, pe fonduri nerambursabile, au fost și sunt o prioritate pentru Primăria municipiului Dej, pe lângă investitiile în infrastructura, sănătate, agrement, în prezent derulându-se alte 2 proiecte investiţionale pe fonduri nerambursabile, de care vor beneficia 2 instituţii de învățământ din municipiu.

„Prin proiectele demarate la nivelul instituţiilor de învățământ, investim în viitorul comunității” declară primarul Municipiului Dej, Morar Costan.

Detalii proiect:

Primăria municipiului Dej a depus aplicaţia în toamna anului 2008, în cadrul programului de finanţare, Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 3: Îmbunatăţirea infrastructurii sociale, Domeniul de intervenţie 3.4. – Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Finanţarea proiectului a fost aprobată în data de 25 martie 2010 iar la începutul anului 2011 s-a dat startul lucrărilor. Cu un buget de aproximativ 6,5 milioane lei (1,6 milioane euro), din care 2%, respectiv 107 000 lei , contribuţia Municipiului Dej, proiectul a avut ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale şi logistice a liceului Alexandru Papiu Ilarian, în scopul asigurării unui proces educaţional la standarde europene şi a imbunătăţirii participării populaţiei şcolare la procesul educaţional.

Investitia a vizat 3 obiective: reabilitarea clădirii principale, construirea unui nou corp de clădire şi modernizarea bazei sportive.

Clădirea principală a fost reabilitată prin aplicarea sistemului termoizolant, înlocuirea tâmplăriei existente şi au fost efectuate lucrări de reabilitare a spaţiilor interioare.

Noul corp de clădire este compus din demisol , parter şi 2 etaje în care funcţionează :

-un amfiteatru;

-4 laboratoare de informatică;

-2 laboratoare de fizică ;

-1 laborator de chimie;

-1 laborator de biologie;

-1 cabinet de educaţie muzicală;

-1 cabinet de educaţie plastică;

-1 cabinet de educaţie tehnologică;

-1 cabinet de educaţie religioasă;

-1 cabinet metodic;

-1 centru de informare şi documentare

-1 cabinet medical cu dotările necesare .

Fiecare dintre aceste laboratoare şi cabinete au fost dotate corespunzător, cu mobilier, echipamente IT, truse de specialitate.

Baza sportivă a fost modernizată prin amenajarea a 2 terenuri de sport, unul pentru volei şi un teren de sport cu suprafaţă sintetică, o tribună cu o capacitate de 130 de locuri, pe o suprafaţă de 80.00 mp, sistem de iluminat(nocturnă) şi podium de premiere.

LAPI Dej (2)

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More