Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Încă 15 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Maramureș

1 1.118

Aeroportul Internațional Maramureș va fi funcțional din această vară. Guvernul a mai alocat 15 milioane de lei, iar investiția totală se ridică acum la 75 de milioane de lei.

Conform AGERPRES, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că Guvernul României a alocat 15 milioane lei pentru plata lucrărilor la Aeroportul Internaţional Maramureş, suma totală alocată în acest an pentru investiţie ajungând la 75 milioane de lei.

„Guvernul Romaniei se ţine de cuvânt pentru Maramureş încă o dată! (…) Guvernul PSD-ALDE a alocat 15 milioane de lei pentru plata lucrărilor la Aeroportul Internaţional Maramureş. Într-un an de zile, Maramureşul a primit 75 de milioane de lei (peste 16 milioane de euro) pentru a finaliza lucrările la aeroport (dacă cineva îşi imaginează că e puţin să se gândească mai bine …)”, a menţionat Gabriel Zetea.

El a mai subliniat că zborurile pe rute interne vor deveni operaţionale din vara acestui an, fără a preciza însă o dată anume.

„Aeroportul Maramureş va fi operaţional în această vară după 2 ani şi jumătate de lucrări (ştiu … unii îşi doreau mai repede) şi pentru început vor fi reluate cursele interne (…) Am promis că nu vom folosi sursele proprii ale Consiliului Judeţean Maramureş pentru acest proiect în 2016 şi ne ţinem de cuvânt”, a menţionat Gabriel Zetea.

Preşedintele CJ Maramureş a mai arătat că în perspectivă vor fi reluate şi zborurile din Baia Mare spre destinaţii europene.

„Operaţionalizarea curselor internaţionale este mai complicată şi vor mai trece câteva luni până când vom reuşi să avem maramureşeni care vor ateriza direct la Tăuţii Măgherăuş localitatea în care funcţionează aeroportul n. r.) din ţările europene în care au ales să muncească. Dar suntem pe drumul cel bun şi de data aceasta nimeni nu mai poate opri transformarea Aeroportului Maramureş într-un pol de dezvoltare a judeţului!”, a scris Gabriel Zetea.

Directorul Aeroportului Internaţional Maramureş, Dorin Buda, a precizat, pentru AGERPRES, că în prima etapă, imediat redeschiderii aeroportului, compania naţională Tarom îşi va relua cele două zboruri zilnice pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti, iar după pregătirea logistică destinată curselor externe, două companii low cost sunt interesate să opereze zboruri din şi în spre Baia Mare din mai multe ţări europene.

Sursa: AGERPRES

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. sz cs spune

    ce atata sburat cai pre mult o gramada de bani aruncati. Io nu cred ca i bine mai bine repara drumu la plecat la Ungaria

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More