Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Încă două victime din Colectiv au pierdut lupta, după basistul Goodbye to Gravity

0 44

Coșmarul incendiului din clubul Colectiv nu pare să se mai sfârșească. Alți doi tineri au pierdut astăzi lupta cu viața în Spitalul Floreasca. Bilanțul tragediei a ajuns la 53 de morți.

Două persoane care erau internate la spitalul Floreasca, un bărbat și o femeie, au murit noaptea trecută. Potrivit unor surse medicale, printre cei doi pacienţi de la Floreasca decedaţi în cursul nopţii este Mădălina Strugaru, prietena solistului Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ. Acesta este singurul supraviețuitor din trupa Goodbye to Gravity.

Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a decedat miercuri seara. Fusese transferat în 11 noiembrie, de la Spitalul Floreasca la un spital din Franța. El a decedat pe aeroportul din Paris, unde aeronava care îl transporta a aterizat în jurul orei 19.30.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 23 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri, la 51, pentru ca joi dimineața alte două suflete să se înalțe la cer.

LISTA COMPLETĂ a decedaților în urma incendiului din Colectiv

Supravieţuitorii vor avea nevoie de multe operaţii

Medicii spun că arsurile pe care le-au suferit tinerii din Colectiv vor lăsa sechele urâte pe trupurile multora dintre aceştia. Pentru o refacere totală va fi nevoie de timp, răbdare şi multe operaţii de chirurgie plastică şi reconstructivă.

Aşa cum au declarat de la început, medicii spun că prognosticul în cazul răniţilor din incendiul din clubul groazei este încă unul rezervat. Cu toate că au făcut minuni şi au reuşit imposibilul cu o parte dintre aceştia, mai sunt mulţi pacienţi în stare critică.

Pentru cei care vor reuşi să învingă această luptă cumplită va fi nevoie de multă răbdare şi suport. Rănile şi cicatricile adânci vor necesita multe operaţii de refacere. Dr. Andrei Muşeţeanu de la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi din Bucureşti a explicat ce sunt arsurile şi complicaţiile la care duc acestea. Există trei categorii de arsuri, de gradul I, II – cu grad A şi B – şi III. Cele mai grave sunt cele de grad III cu carbonizări. Arsura de gradul I sau superficială este caracterizată prin roşeaţa pielii, este foarte dureroasă şi nu prezintă băşici. Cele de gradul II – arsurile intermediare – sunt împărţite în două categorii: gradul II A şi gradul II B, ambele caracterizate de băşici cu lichid. Atunci când se îndepărtează, diferenţa este făcută de profunzimea arsurii. În gradul II A, pielea rămâne roşie, zona este dureroasă, se vindecă fără cicatrici, poate rămâne o uşoară pigmentare. În cazul arsurilor de grad II B – acestea sunt mai profunde, afectează dermul mai profund. Se manifestă tot prin băşici, iar în momentul în care acestea se sparg şi se îndepărtează, dermul rămâne roz palid. Cu cât arsura este mai profundă, afectează şi terminaţiile nervoase, iar dermul îşi schimbă culoarea. Arsurile de grad II B sunt mai puţin dureroase decât cele de grad II A şi se vindecă mai greu – în două, trei săptămâni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More