Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Încă mai există oameni! Un bătrânel a găsit un portofel plin cu bani şi l-a înapoiat

1 459

Codrea Moise Turda returnat bani portofel

Încă mai exista printre noi oameni care fac lucruri fireşti. Codrea Moise din Turda în vârstă de 80 de ani, ne face să credem că încă există oameni buni, cărora banii nu le-au luat minţile.

Turdeanul a găsit, marţi, în zona centrală a oraşului un portofel cu acte şi cu suma de 680 de lei. Chiar dacă bătrânelul a fost inginer, acum este pensionar şi nu duce o viaţă tocmai uşoară: fiica lui are mari probleme de sănătate, iar banii, cu siguranţă, nu le ajung.

Cu toate acestea, Codrea Moise a făcut eforturi încercând să îl găsească pe proprietarul portofelului pentru a-i înapoia bunurile. În final, turdeanul l-a găsit pe cel care şi-a pierdut actele şi banii. Mut de uimire, acesta a vrut să îl recompenseze pe bătrân, însă a primit un răspuns cu totul neaşteptat: „Cinstea şi onoarea unui om ne se cumpără şi nici nu se vinde!”.

Ea este în sufletul omului de când se naşte şi până moare, care se îmbogăţeşte pe parcursul vieţii, ale fiinţei umane si care trebuie să îl caracterizeze pe fiecare individ din societatea în care trăieşte. În afară de aceste calităţi, omul pare incomplet lăsând un mare gol care se poate umple cu necinste devenind totodată inuman. Să nu lăcomească la ce nu îi al lui şi toată agoniseala vieţii să fie făcută cu sudoarea frunţii sale prin muncă cinstită„, a mai spus bătrânul zâmbind.

Nu ne rămâne decât să apreciem astfel de oameni şi să sperăm că mai exista mulţi ca Moise Codrea printre noi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Aisa Dej spune

    Si Io am gasit aseara 2 telefoan si le am înapoiat propietarului

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More