Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Încă o acțiune a polițiștilor rutieri la Dej

0 436

Poliția rutieră a desfășurat o nouă acțiune în rândurile participanților la trafic.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 2 iulie,  poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Dej, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, prevenirea victimizării prin  nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii auto şi pasagerii autovehiculelor, dar şi impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la traficul rutier.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 43 de vehicule şi au fost legitimate 57 de persoane. Pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei rutiere în vigoare, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 25 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 5 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 11 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 1 conducător auto a fost sancţionat pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitive de tip mâini libere, iar în alte 8 cazuri au fost aplicate sancţiuni pentru diferite alte abateri.

De asemenea, a fost constatată o infracţiune de fals în declaraţii după ce un conducător auto a încercat să-i inducă în eroare pe poliţişti cu privire la avariile pe care autoturismul său le avea. Verificările au scos în evidenţă că bărbatul fusese implicat într-un eveniment rutier pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud la data de 1 iulie a.c., fără a anunţa acest lucru. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Dej, dar şi pe  D.N. 1C şi D.N. 18B. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More