Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Încă un pas important pentru aprobarea finanțării ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020”

0 57

CNAIR a emis documentul de avizare la faza Studiu de Fezabilitate pentru pozare și subtraversare A3 km  20+380+20+700 Mărtinești

 În data de 25.04.2017, după aproape un an de demersuri susținute, inclusiv la nivel de minister, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis avizul pentru pozare și subtraversare A3 km 20+380+20+700 stânga/dreapta. Acest aviz reprezintă un pas important în vederea aprobării finanțării ,,Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020’’ fiind vorba despre subtraversarea, în apropierea localității Mărtinești, a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Turda.

În momentul de față singurele demersuri care sunt încă în curs de rezolvare sunt obținerea avizului de mediu, termenul estimativ de emitere fiind sfarșitul lunii iunie a anului curent, și o parte din documentele instituționale – Hotărârile Consiliilor Locale (HCL) ale localităților din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’ și Hotărârea Consiliului Județean Cluj. Documentațiile necesare atribuirii contractelor de lucrări și servicii pentru pasul doi de implementare a proiectului european au fost finalizate conform calendarului estimativ  și sunt publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea investițiilor ce vor fi realizate prin ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020’’ este de aproximativ 146 milioane de euro + TVA.

Contractul de asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii în perioada 2014-2020, a fost semnat la data de 09.10.2014 cu firma Romair Consulting SRL, fiind o continuare a lucrărilor din perioada 2007-2013. Obiectivul general al proiectului constă în elaborarea unei aplicații de finanțare, inclusiv documente suport, care să permită continuarea strategiei locale pentru dezvoltarea sectorului de apă și apă uzată din Regiunea Turda – Câmpia Turzii, în vederea atingerii țintelor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Prin intermediul acestui proiect se contribuie la realizarea obiectivului principal al POS Mediu prin asigurarea unei calități ridicate a aplicației de finanțare și a proiectului în sine, care va duce la dezvoltarea unei infrastructuri de mediu la standardele europene în vederea unei creșteri economice sustenabile, în condiții de siguranță și utilizare eficientă a resurselor naturale.

proiect caa aries apa uzata turda campia

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More