Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Încă un pretendent la Cotroceni. Gheorghe Funar candidează la prezidențiale

0 71

Gheorghe Funar

Gheorghe Funar, președintele Partidului România Mare – aripa Funar, va candida ca independent la președinția României. Sloganul electoral al acestuia va fi „România unită, cu români fericiți!”

Potrivit unui comunicat al PRM – aripa Funar, transmis sâmbătă, Gheorghe Funar a decis să candideze deoarece Justiţia nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013.

”În ziua de 2 august, în municipiul Cluj-Napoca, în Inima Ardealului, filialele PRM din această provincie istorică şi din municipiul Bucureşti i-au solicitat lui Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Mare, să candideze la alegerile din noiembrie pentru funcţia de preşedinte al României. Domnul Dr. Gheorghe Funar a acceptat această propunere şi s-a angajat să participe la competiţia electorală, dar nu în numele PRM, ci ca candidat independent susţinut de mai multe partide politice şi organizaţii neguvernamentale. S-a ajuns la această situaţie deoarece Justiţia încă nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013. Dosarul respectiv se află în stare de judecată la Tribunalul Bucureşti”, se arată în comunicatul formațiunii politice.

Gheorghe Funar a fost primar al municipiului Cluj-Napoca timp de trei mandate. Acesta a mai candidat la Președinția României în urmă cu 22 de ani, din partea PUNR. Nu a reuşit atunci să obţină mai mult de locul 3.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More