Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendii de vegetație în serie în zona Sălaj

0 45

De la începutul primăverii, cum a ieșit puțin soarele, pompierii sălăjeni au avut puține momente de odihnă. Pe lângă intervențiile obișnuite la incendii și accidente rutiere, sau alte activități, pompierii sălăjeni sunt nevoiți să trudească pe rupte pentru a stinge incendiile de vegetație.

Doar azi pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină la un număr de patru incendii de vegetaţie uscată cu extindere şi la fond forestier în localităţile Fântânele Rus (au ars aproximativ 5 ha vegetaţie uscată şi circa 1 ha litieră pădure), Babiu (6 ha vegetaţie uscată şi circa 4 ha litieră pădure), Adalin (3 ha litieră pădure)şi Buciumi (aproximativ 6 ha litieră pădure).

În luna martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum a desfăşurat o acţiune de control pentru prevenirea incendiilor provocate de utilizarea focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, în mai multe zone din judeţul Sălaj.

În urma controlului au fost aplicate 11 amenzi în cuantum total de 27.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la arderea vegetaţiei uscate. Controalele vor continua pe toată durata lunii martie, ISU reamintind cetăţenilor că potrivit HGR. 537/2007 articolul 1, aliniatul 3, literele r şi s, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Incendiu la o casă în Lesmir

Miercuri, în jurul prânzului Garda Nușfalău a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la o casă în localitatea Lesmir.
Cauza probabilă de incendiu a fost un scurtcircuit de la un conductor electric improvizat. Incendiul a afectat 3 camere pe aproximativ 40 mp, au ars piese de mobilier, electrocasnice și articole de îmbrăcăminte. La fața locului, alaturi de două autospeciale cu apă și spumă, și un echipaj SMURD de la Nușfalău, a participat cu o autospecială și un serviciu privat pentru situații de urgență al unui operator economic din localitatea Suplacu de Barcău.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More