Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu de amploare în Năsăud. 18 porci au ars de vii

0 562

Un incendiu puternic a izbucnit duminică seară, în jurul orei 18:00, într-o anexă din cartierul Lușca, orașul Năsăud, afectând o suprafață de aproximativ 300 mp. La fața locului au intervenit șase echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, cu patru autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la înălțime și o ambulanță SMURD.

La momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta cu violență, existând un risc ridicat de extindere la clădirile și anexele din apropiere. Datorită intervenției prompte și coordonate a pompierilor, pericolul propagării flăcărilor a fost înlăturat rapid, iar operațiunile s-au concentrat pe localizarea și lichidarea focarelor.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată de prezența unor cantități mari de fân și deșeuri furajere – din informațiile primite de la proprietar aproape 3000 baloți care au alimentat arderea și care încă fumegă, menținând un risc de reaprindere.

Dată fiind amploarea evenimentului, pe lângă resursele alocate inițial, mai mulți pompieri aflați în timpul liber au venit din proprie inițiativă pentru a sprijini eforturile colegilor lor.

Din fericire, incendiul nu a făcut victime, însă pagubele materiale sunt considerabile. O evaluare exactă a acestora va fi realizată ulterior, după finalizarea operațiunilor de intervenție.

Incendiul a fost lichidat în totalitate în jurul orei 01.40. După finalizarea intervenției s-a stabilit faptul ca incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric – aparat electric de încălzire lăsat sub tensiune.

Proprietarul a reușit sa scoată din zona de manifestare a incendiului, înainte de sosirea echipajelor, 19 bovine și 4 porcine (din care două cu arsuri). 18 porcine nu au putut fi scoase la timp din grajd.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te