Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu de amploare la Bistrița. A ars o hală în care erau depozitate materiale textile – VIDEO

0 60

incendiu depozit bistrita

Pompierii militari bistrițeni au fost alertați marți seara, în jurul orei 23, despre izbucnirea unui incendiu la o hala de depozitare a materialelor textile, situată pe strada Narciselor din Bistrița.

Imediat, la locul solicitării, au fost alocate progresiv șapte echipaje de intervenție ale pompierilor militari, sprijiniți de pompierii voluntari din cadrul SVSU Bistrița, cu autospeciale de lucru cu apă și spumă, autospeciala salvare și intervenție de la înălțimi și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, în momentul izbucnirii incendiului, nicio persoană nu se afla în interiorul halei.

”Intervenția a fost îngreunată de o cantitate mare de fum dens și toxic, rezultat în urma arderii materialelor textile din interiorul halei, pompierii militari reușind să se apropie de focarele incendiului doar cu ajutorul aparatelor de respirat cu aer comprimat. Suprafața totală afectată de incendiu se întinde pe aprox. 1000 mp, iar prin izolarea focarelor s-a reușit salvarea celeilalte jumătăți a halei unde se aflau materiale textile finite”, se precizează în comunicatul de presă al ISU Bistrița-Năsăud.

Flăcările au fost stinse în cca. o ora, însă echipaje ale pompierilor au rămas în supraveghere până spre dimineață pentru a lichida focarele care se reaprindeau periodic. În urma cercetărilor efectuate după finalizarea intervenției, cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind: jar sau scânteie de la un uscător care s-a defectat pe timpul exploatării.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More