Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu de proporții la Cluj-Napoca. Peste 30 de persoane vor dormi sub cerul liber în prag de iarnă – VIDEO

2 315

Aproximativ 32 de persoane au fost evacuate din locuințele improvizate în care trăiau, pe strada Cantonului din Cluj-Napoca. Un puternic incendiu a cuprins barăcile în care locuiau în colonia de romi, pompierii clujeni intervenind de urgență la fața locului.

Din câte se pare, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui bătrân care locuia în una dintre barăci. aCesta își pregătea seara de mâncare, însă focul din sobă s-a extins imediat la întreaga încăpere și de aici la alte 14 barăci din vecinătate.

Oamenii au fost surprinși de puterea flăcărilor și repeziciunea cu care vâlvătaia s-a răspândit, astfel că nu au apucat să salveze aproape nimic din bunurile din locuințe. Unul dintre locatari a declarat pentru Someșeanul.ro că a reușit să scoată din casă doar copiii și femeia, rămânând toți cu hainele de pe ei.

În aceeași situație se află alte aproximativ 30 de persoane, potrivit primelor date ale autorităților care au intervenit vineri seara pe strada Cantonului. În total 15 locuințe au fost făcute scrum, fiind afectate 10 familii care locuiau în ele.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că la locul incendiului au intervenit 20 de pompieri, cu 6 autospeciale şi alte utilaje.

„Incendiul a avut loc pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, fiind evacute mai multe familii de pe strada Cantonului. ISU Cluj a intervenit cu 20 de pompieri, 6 autospeciale şi alte autospeciale. Focul a fost stăpânit şi se lucrează pentru stingerea focarelor rămase”, a spus Biriş la câteva ore după izbucnirea incendiului.

În zonă au intervenit și echipaje ale Jandarmeriei, forțele de ordine având grijă ca situația să nu scape de sub control, având în vedere starea de nervozitate din rândul coloniei de romi.

Şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Mircea Bonţidean a declarat, la rândul său, că au fost evacute în total 32 de persoane care vor dormi pe la rude.

„Barăcile improvizate în care locuiau oamenii au ars complet. Focul a pornit de la o flacără deschisă. Cineva a făcut foc într-un tomberon”, a spus Bonţidean.

Acum, cei păgubiți își îndreaptă speranțele spre vecini și rude, pentru a nu rămâne să doarmă sub cerul liber în următoarele zile. Ulterior, aceștia așteaptă să fie ajutați de municipalitate și vecini să-și reconstruiască barăcile, pentru a avea unde locui în timpul iernii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Filimon Boerean spune

    Doresc (ei), case sociale ! Asta e concluzia si scopul ! Locuitorii Clujului care au muncit si muncesc, iar din motive neimputabile lor,locuiesc in conditiii inumane,nu pot primi locuinte sociale !

  2. Gelu Astilean spune

    Oare nu ii primesc ca si emigranti prin Germania?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More