Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu de proporţii la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea. Flăcări uriașe au cuprins acoperișul – VIDEO

0 619

Un incendiu de proporţii a izbucnit, sâmbătă seară, la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea, mai multe echipaje de pompieri intervenind la faţa locului. Potrivit IGSU, intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat”. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

Potrivit IGSU, incendiul de la Oradea se manifestă la o clădire cu regim de înălţime parte, etaj şi mansardă.

”Arderea se manifestă la acoperiş, pe circa 300 de metri pătraţi, Intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

La faţa locului intervin peste 50 de pompieri militari cu nouă autospeciale de stingere şi două autoscări de intervenţie la înălţime. De asemenea, este prezentă o ambulanţă SMURD.

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă în zonă şi doar pe o latură a clădirii Episcopiei sunt locuinţe, oamenii fiind evacuaţi. Prefectul nu a putut preciza, deocamdată, numărul celor care au părăsit preventiv locuinţele.

”La acest moment nu se impune solicitarea de sprijin din partea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din alte judeţe”, a spus prefectul Mihăiuc.

”Pentru eficientizarea misiunii de stingere, forţele de la faţa locului vor fi suplimentare cu o autoscară de la ISU Arad. La acest moment, incendiul este localizat, fiind astfel limitat pericolul extinderii flăcarilor la vecinătăţi”, au anunţat, sâmbătă seară, reprezentanţii IGSU.

„S-a reuşit izolarea clădirii, s-a stopat extinderea incendiului pentru clădirile învecinate, nu mai este pericol de extindere. În 15 minute, cred că vor reuşi să intre în clădire cu măsurile tehnice de precauţie necesare pentru câ există şi pericol de prăbuşire, clădirea fiind foaete veche în interior”, a declarat prefectul de Bihor.

Acesta a spus că speră ca incendiul să fie stins ”într-un timp relativ scurt”.

Mai multe elemente din clădire s-au prăbuşit din cauza focului, dar nu au existat victime.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More