Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu de proporții în Șanț. 100 de persoane, pompieri și localnici, au sărit să stingă flăcările – FOTO

0 45

Zeci de voluntari, săteni, vecini și pompieri au intervenit astăzi pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea bistrițeană Șanț.

În ciuda gerului pătrunzător de afară, sătenii nu au preferat să stea în propriile case la căldurică și au sărit în ajutorul vecinilor lor, în curtea cărora izbucnise incendiul.

Flăcările au pornit la o anexă gospodărească, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric (redresor lăsat sub tensiune), spun reprezentanții ISU Bistrița, şi s-a extins la acoperişul unei case de locuit în care locuiau două familii şi ameninţa să cuprindă un alt imobil, situat foarte aproape de casa afectată.

Garda de Intervenţie Sîngeorz Băi şi pompierii voluntari din Şanţ şi Rodna au acţionat, preţ de aproximativ două ore, pentru localizarea şi lichidarea incendiului violent, care a cuprins mai multe imobile din aceeaşi curte.

Suprafaţa afectată de incendiu: 180 mp acoperiş şi o anexă pe o suprafaţă de aproximativ 90 mp, precizează pompierii bistrițeni.

Echipajele de intervenţie şi voluntarii au reuşit să salveze mai multe animale (bovine şi porcine), dar trei porcine nu au putut fi evacuate din zona în care incendiul se manifesta violent.

”Mobilizarea a fost exemplară, voluntarii şi sătenii au asigurat prima intervenţie şi pompierii militari acţionat pentru lichidarea incendiului şi protejarea vecinătăţilor. Acestora li s-au alăturat şi trei colegi, aflaţi în afara programului, pentru a spijini operaţiunile de stingere şi evacuare a animalelor şi bunurilor”, se arată în comunicatul ISU Bistrița. În total, 100 de persoane și-au dat mâna pentru a lichida incendiul și a salva ce se mai poate din bunurile și animalele din gospodărie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More