Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu de proporții în Șanț: Cinci gospodării afectate și o persoană rănită – FOTO

0 34

Un puternic incendiu a izbucnit noaptea trecută la o casă din localitatea bistrițeană șanț, în urma incendiului o persoană fiind rănită și cinci gospodării afectate.

Dispeceratul integrat I.S.U. S.A.J. Bistriţa – Năsăud a fost alertat, miercuri 27 aprilie a.c., la ora 04.08, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Şanţ. Din primele informaţii, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi începuse să se extindă la alte patru gospodării alăturate.

Au fost alocate progresiv şase echipaje de stingere – două de la Garda de intervenţie Sângeorz Băi, unul de la Secţia de pompieri Năsăud, trei de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă (Şanţ, Rodna Maieru) şi un echipaj de prim ajutor SMURD, se arată într-un comunicat al ISU Bistrița.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistrița, plt. maj. Marius Rus, paramedicii SMURD au preluat un bărbat în vârstă de 76 de ani, cu arsuri de gradul I şi II pe o suprafaţă de cca. 15 % din corp (mâini şi picioare) şi l-au transportat la U.P.U. – SMURD Bistriţa pentru continuarea investigațiilor medicale.

Soția acestuia a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri medicale la locul intervenţiei, dar nu s-a impus transportul acesteia la spital.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după trei ore de luptă cu flăcările, iar în urma unei cercetări la locul evenimentului s-a stabilit faptul că acesta a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la instalaţia electrică improvizată.

Din cauza distanţei mici dintre obiectivele care erau construite preponderent din lemn, flăcările s-au extins rapid, de la casa de la care a izbucnit incendiul, la proprietăţile învecinate. A fost afectată o suprafaţă totală de aproximativ 400 mp (casă de locuit, anexe gospodăreşti, partial acoperişuri şi pereţi exteriori).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More