Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu devastator. O casă și anexele gospodărești s-au făcut scrum

0 41

incendiu casa

Un incendiu puternic a izbucnit aseară în localitatea bistrițeană Cepari, unde o locuință a luat foc. S-au făcut scrum casa și un grajd, iar mai multe animale au murit în incendiu.

Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD ale pompierilor militari din Năsăud au fost alocate cazului. Ultimii trei km din itinerariul de deplasare au fost impracticabili autospecialelor de intervenţie, pompierii militari fiind nevoiţi să intervină cu o motopompă alimentată de la fântâna gospodăriei. Cantitatea de apă din fântână a fost insuficientă pentru alimentarea motopompei, salvatorii încercând să limiteze cât mai mult pagubele materiale cu mijloace de primă intervenţie.

Au ars casa de locuit, compusă din două încăperi şi grajdul gospodăriei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 150 mp. Proprietarii au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă, însă o porcină şi 17 păsări au fost surprinse de flăcări. S-a reuşit salvarea unei bovine şi a unei porcine adăpostite în anexa gospodărească.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea necorespunzătoare a unei sobe metalice, fără acumulare de căldură, al cărei burlan de evacuarea fumului era amplasat în apropierea materialelor combustibile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More