Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu devastator. Patru case mistuite de flăcări

0 46
incendiu muresenii bargaului
Foto: citynews.ro

Un puternic incendiu a izbucnit vineri dimineața în localitatea bistrițeană Mureșenii Bârgăului, patru case fiind mistuite de flăcări. 12 persoane au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Incendiul a fost anunțat dimineața la ora 5, izbucnind mai întâi la coșul de fum al unei case. În scurt timp, flăcările s-au propagat și la casele din jur, aflate în imediata vecinătate.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au găsit o imagine de coșmar. Patru case fuseseră deja cuprinse de flăcări. Două dintre locuințe au ars aproape în totalitate, în timp ce în cazul celorlalte două imobile a ars doar acoperișul.

Dispeceratul integrat I.S.U. — S.A.J. a fost informat vineri, 4 aprilie a.c, la ora 05.23, cu privire la izbucnirea unui incendiu la două case de locuit în localitatea Mureșenii Bîrgăului. Trei echipaje ale pompierilor militari din cadrul Gărzii de intervenție Prundu Bîrgăului, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor SMURD, au pornit imediat spre locul solicitării. Odată ajunși la locul indicat, pompierii militari au constatat că incendiul s-a extins la alte două case de locuit și o anexă gospodărească, amenințând să se propage la altă locuință. În cel mai scurt timp, un echipaj al pompierilor militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița a ajuns la locul evenimentului.

În cele patru case locuiau 12 persoane, dintre care opt copii. Din fericire, toate persoanele au reușit să se autoevacueze în condiții de siguranță din imobilele cuprinse de flăcări. Paramedicii au acordat îngrijiri medicale, la locul intervenției, la patru persoane, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani.

În paralel, pompierii militari au acționat pentru limitarea propagării focului la a cincea casa și localizarea și lichidarea incendiului la imobilele afectate. Flăcările s-au extins rapid, de la un imobil la celelalte, pe de-o parte din cauza cantității mari de materiale combustibile din zona de manifestare a incendiului, iar pe de altă parte din cauza distanței mici dintre case.

În sprijinul pompierilor militari au intervenit opt pompieri voluntari din localitățile limitrofe.

După aproximativ trei ore, incendiul a fost localizat și lichidat, au fost evacuate bunuri materiale din zonele de manifestare a incendiului și au fost îndepărtate elemente de construcție care prezentau riscul prăbușirii. În urma incendiului, au ars: două case de locuit și o anexă gospodărească, în proporție de aproximativ 70 și acoperișurile celorlalte două case.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More