Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu extins de la o anexă gospodărească la un adăpost de animale

0 129

Garda Nuşfalău şi SVSU Crasna au fost solicitate să intervină, vineri la ora 14.50, la un incendiu izbucnit la o anexă (sinar cu fân) a unei gospodării din localitatea sălăjeană Tusa.

Cauza probabilă de incendiu a fost o scânteie mecanică de la un dispozitiv electric de taiere (flex) pe care proprietarul l-a folosit în interiorul anexei. Incendiul s-a propagat cu repeziciune şi la o a doua anexă (grajd de animale) care era lipită de prima. Au ars 250 mp din sinar, aproximativ 10 tone plante furajere, 80 mp din grajdul de animale, 4 viţei şi unelte (drujbă, polizor).

Proprietarul gospodăriei, un bărbat de 36 de ani, a încercat să îşi salveze animalele şi a suferit arsuri la membrele superioare şi pe spate, victima a fost transportată de un echipaj al ambulanţei la UPU SMURD Zalău.

Intervenţia pompierilor a fost deosebit de dificilă din lipsa apei de la locul intervenţiei, apa fiind transportată de o a doua autospecială pe tot parcursul intervenţiei de la o sursă din zonă (o vale), pompierii reuşind să învingă incendiul după aproximativ 6 ore.

Tot vineri, la ora 16.15, Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la un autoturism care se afla în curtea unei gospodării din localitatea Şoimuş.

Cauza probabilă de incendiu a fost un scurtcircuit electric de la un conductor/cablu defect sau neizolat corespunzător. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat că întreg autoturismul era cuprins de flăcări. Incendiul a fost anunţat târziu, maşina fiind distrusă aproape în totalitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More