Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu în secția ATI la Spitalul de Infecțioase din Constanța. Bolnavi și personal, evacuați de urgență – VIDEO

0 125

Autoritățile au activat, vineri dimineața, planul roșu de intervenție la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a izbucnit un puternic incendiu în secția de terapie intensivă.

La fața locului au fost trimise ambulanțe pentru a prelua pacienții. Fiecare pacient va fi evaluat în funcție de starea de sănătate și de eventuale consecințe ale acestui incendiu. Se încearcă găsirea unui loc pentru fiecare dintre acești bolnavi în alte spitale.

Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților care erau în secție. Intervenția este dificilă pentru că în ATI sunt pacienți care nu se pot deplasa singuri.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat că la nivelul spitalului a fost activat planul alb, care înseamnă evacuarea UPU și a secției ATI, respectiv a personalului medical și a pacienților.

Intervenția este complexă, în imagini fiind surprinși pacienți scoși unii dintre ei pe geam.

În fața unității sanitare au fost aduse paturi de teraie intensivă și mașini de terapie intensivă, care sunt construite special pentru astfel de situații.

Pompierii intervin cât mai repede, deoarece în secție sunt instalații de oxigen. Ei intră pe geamul de la primul nivel al unității, intră în saloane și caută dacă au mai rămas persoane în interior.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More