Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Incendiu la Mănăstirea Parva, izbucnit de la magazia cu lumânări

0 231

incendiu manastirea parva-1

Un apel la 112 a anunțat luni, în jurul prânzului, că un incendiu a izbucnit la Mănăstirea Parva, în județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiu a izbucnit din zona magaziei cu lumânări a mănăstirii.

Ulterior, din cauza cantității mari de materiale inflamabile aflate în magazie, flăcările s-au extins și la o altă anexă, motiv pentru care au fost suplimentate echipajele de intervenție la fața locului cu încă o autospecială de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

Luni dimineaţa, 9 martie, un apel al călugărilor din complexul monahal Parva – Rebra, pe numărul unic de urgenţă 112, a informat dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., la ora 11.27, despre izbucnirea unui incendiu într-un atelier de confecţionare a lumânărilor.

Imediat, spre locul indicat au fost alocate trei echipaje de intervenţie din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud, cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

Din fericire, au fost înregistrate doar pagube materiale, pompierii militari, împreună cu personalul complexului monahal şi mai mulţi săteni, au acţionat pentru localizarea şi împiedicarea propagării incendiului la o clădire situată la mai puţin de 5 m faţă de zona de manifestare a focarelor.

Incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, urmată de o degajare mare de fum dens şi toxic rezultată în urma arderii materialelor combustibile şi a cerii folosite pentru confecţionarea lumânărilor. Intervenţia a durat aproximativ trei ore, iar în urma incendiului, au ars atelierul de lumânări şi o magazie de lemne. Suprafaţa totală afectată de flăcări este de cca. 70 mp, echipajele de intervenţie reuşind să lichideze incendiul în limitele găsite, înainte ca acesta să cuprindă clădirea destinată chiliilor călugărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More