Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Incendiu la o hală de producţie a condimentelor. Mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert

0 361

Pompierii intervin, sâmbătă dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie a condimentelor P+2, în municipiul Alba Iulia, au informat reprezentanţii IGSU.Pompierii intervin, sâmbătă dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie a condimentelor P+2, în municipiul Alba Iulia, au informat reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, hala are o suprafaţă de aproximativ 8.000-10.000 de metri pătraţi, iar arderea se manifestă generalizat.

În sprijinul echipajelor care intervin la locul evenimentului acţionează patru autospeciale de stingere, o autoscară de intervenţie la înălţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor.

Alte autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Mureş, în total acţionând 11 maşini de stingere.

Până în acest moment nu au fost înregistrate victime, potrivit IGSU.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert, pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere.

Alerta a fost dată, sâmbătă, în jurul orei 6:20, după ce un incendiu a izbucnit la fabrica de condimente Solina din Alba Iulia, una dintre cele mai mari din România.

Martorii au auzit o serie de explozii. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul. Flăcările au zeci de metri înălţime şi pompierii nu prea au ce să facă. Este cel mai grav incendiu petrecut vreodată în Alba Iulia. Fabrica era situată în Parcul Industrial de lângă şoseaua de Centură a municipiului Alba Iulia.

Prim-adjunctul ISU Alba, Ovidiu Costea, a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi 24 că în interiorul halei s-au auzit mai multe explozii, iar echipajele sosite la faţa locului au evacuat 12 camioane aflate în apropierea halei.

“În interiorul halei de producţie se auzeau mai multe explozii, fapt pentru care echipajele de pompieri sosite la faţa locului au adoptat o tactică defensivă şi s-au concentrat pe evacuarea a 12 camioane care erau parcate în proximitatea halei. Pompierii au reuşit să deplaseze în afara perimetrului aceste camioane. Celelalte echipaje încercau să localizeze şi să lichideze incendiul, ceeea ce nu s-a putut întâmpla din cauza substanţelor inflamabile, combustibile, existente în interior”, a afirmat reprezentantul ISU Alba.

El a mai spus că la faţa locului intervin 12 autospeciale cu apă şi spumă, sosind în sprjin autospeciale de la Cluj, Sibiu şi Hunedoara.

Pompierii au reuşit să evacueze documente, diverse bunuri, printre care şi unităţi de calculator, din sectorul administrativ al fabricii.

În prezent, mai există focare mici în interior pentru stingerea cărora se acţionează în continuare. Fabrica a fost afectată în proporţie de 80-90 la sută.

Ovidiu Costea a mai spus că pompierii au fost nevoiţi să alimenteze autospecialele de intervenţie cu motopompe dintr-un râu aflat în apropierea fabricii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More